Hopp til hovedinnholdet

Er det for sent å gjøre noe med karakterene mine?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om det er for sent til å gjøre noe med karakterene mine. Eg går i siste året på ungdomsskolen og fikk 3,7 i snitt denne høsten. Og jeg kan se at det e for lite til å komme meg inn på en god nok skole sånn at jeg kan få den utdanningen jeg trenger. Jeg har mistet håp og foreldrene mine driver å gnir inn at jeg aldrig vil komme meg opp fra dette og vil komme på en dårlig skole og sånt. Jeg har tenkt til å gjøre noe med det nå, men tenker at det er allerede for sent. Vil karakterene mine dette siste halvåret hjelpe meg komme litt høyere opp? Eller vil det ikke ha noe å si? Eg vet ikke lenger hva eg skal gjøre

Besvart 25.01.2019 20:51
 

Svar
Hei

Så bra at du har tenkt å gjøre noe med karakterene dine nå. Det er et godt utgangspunkt.

Jeg synes ikke at 3,7 er et veldig dårlig snitt. Det er mye tid igjen på ungdomsskolen til å gjøre noe med karaktersnittet ditt. Snakk med læreren din om hva dine planer er. Prøv å lag deg gode lese og lære vaner. Snakk med læreren din om hva som skal til for at du går opp i karakterer i de ulike fagene. Prioriter avgangsfagene i 9-klasse samt språk og matte. Det er gjerne fag som er vanskelig å ta igjen. Vanligvis er det bare to avgangsfag i 9-klasse. Det vil si at det er to karakterer som blir stående på ungdomsskole-karakterkortet fra 9-klasse. De andre karakterene kan du gjøre noe med. Hvis du har 3 i norsk i 9-klasse og får 5 i norsk i 10-klasse. Så kommer det til å stå 5 på ungdomsskole-karakterkortet.

Det kan også være lurt å snakke med rådgiver på skolen om hva som kan være realistiske mål for deg. Det er ikke alle som kan få 6 i alle fag. Du kan likevel få deg god utdanning, en god jobb og et godt liv. Kanskje det blir lettere for deg å få gode karakterer når du begynner på videregående skole? Sjekk opp hvor gode karakterer du trenger for å komme inn på den skolen du vil på videregående skole? Du trenger ikke streve etter høyere snitt enn det du trenger for å komme inn på den videregående skolen du vil.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole