Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for hva andre vil si når jeg endrer kurs på skolen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er så trist akkurat nå. Klarer ikke å tenke på noe annet. Jeg går på Helse og oppvekst, men skjønte senest at jeg ville ha studiespesialisering. Jeg gikk til rådgiver og hun sa ta jeg kan få en sjanse til å få studiespesialisering. Jeg ble glad over å få høre det. Hun sa at jeg må ta et omvalg og starte på nytt VG1 studiespesialisering. Når det kommer an på alder, så bryr jeg meg ikke noe om det. Man skal uansett bli glad for det man blir. Poenget er at jeg er veldig redd, redd for at folk kommer til å dømme meg, eller narre meg, eller mobbe. Derfor føler jeg at jeg er lei livet. Mamma og pappa støtter meg, men resten av familien kommer til å lage drama. Har egentlig lyst til å si til dem face to face "det er mitt valg, så ikke bry deg" eller "du kommer til å få sjokk hvis du får vite hva jeg skal bli". Kan du hjelpe meg? Kan du si hva jeg bør gjøre? For livet mitt er en hell.

Besvart 12.02.2019 19:35
 

Svar
Hei

Det høres leit ut at du ble så lei deg da du begynte å tenke på hva andre vil si angående ditt skolevalg. 
Samtidig synes jeg det er kjempefint at du følger det som er rett for deg, og endrer kurs. Flott at det også lar seg gjøre. 

Det viktigste er at du følger det som er rett for deg. Det gjelder din, og ingen annens fremtid. Det er såå rett å velge noe som du vil trives med og føle passer for deg. Noe annet vil sannsynligvis være demotiverende. 

Om andre stiller spørsmål om dette, og kritiserer deg for det, så kan du enkelt si at det er det som er rett for deg. 
Hvis du ikke ønsker å snakke mer rundt det, så er det greit. 
Husk at du kan ikke ta ansvar for andres reaksjoner når det gjelder din utdannelse.

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning