Hopp til hovedinnholdet

Kommer jeg inn på Politihøgskolen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har søkt politihøyskolen, men jeg har en ganske lavere poengsum enn det SO publiserte fra fjorårets opptakl. Med konkurransepoeng på 45 ble jeg innkalt til fysiske tester og har nå en egnethetsvurfering igjen. Jeg synes det er veldig trist at det er så mye fokus på konkurransepoeng i opptaket da studiet er ganske praktisk anlagt. Det jeg lurer på er om det er noe håp for meg å komme inn. Kan det hjelpe å sende en mail til høyskolene for plass etter opptaket? Jeg har drømt om politihøyskolen veldig lenge, og jeg vet ikke helt om å ta opp fag for å få opp snittet vil være mulig.

Besvart 23.05.2019 18:24
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du tenker på dette, og vi kan være enige i at det generelt vil kunne være mange gode kandidater (for alle typer studieretninger), som ikke kommer gjennom nåløyet i første omgang. 

Vi kan nok dessverre ikke svare deg så godt på mulighetene for å komme inn på Politihøgskolen i år. Kvalifiserte søkere som har bestått testene rangeres etter konkurransepoeng, og poengsummen for å komme inn vil kunne variere fra år til år, ettersom hvor mange som søker. 

Nærmere om hvordan Politihøgskolen gjør prosessen sin vet vi ikke nok om, og da er det bedre at du spør dem selv (de har også en side med ofte stilte spørsmål på nettsiden sin). Men slik vi har forstått det, så vil det altså være konkurransepoengene alene som rangerer søkerne, etter at søkerne har kvalifisert. Kanskje vil det være ventelisteplasser etter at opptaket er gjort, hvor de neste på listen blir tilbudt plass dersom andre takker nei. Men vi vet heller ikke nøyaktig hvordan Politihøgskolen så gjør dette, så også her er det best å høre med dem. 

Vi tenker at du får krysse fingrene og håpe det beste! Dersom du ikke skulle komme inn, vil du få alderspoeng etterhvert som tiden går. Eventuelt, selv om du skriver at det kanskje ikke er en mulighet, så er det også en vei å ta opp og forsøke å forbedre fag som privatist. 

Vi håper du kommer inn, og anbefaler at du avlegger egnethetsvurderingen så godt du klarer. Så får du se om det holder i år eller ikke. 

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning