Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg ikke går opp til ny eksamen på skolen?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har spørsmål angående utdanning. Det har seg slik at jeg strøk på R2 skriftlig eksamen. jeg vet at man har rett til ny eksamen på skolen man kom fra så lenge det er førstkommende eksamen, i dette tilfelle til høsten. Men jeg skal i militæret til neste år og lurer på om man kan ta opp fag der hvis man strøk på eksamen? eller om det er kun hvis man har bestått og ønsker å forbedre karakterene på vitnemålet. Og hvis du tar opp R2 i militæret som privatist, må man ha både skriftlig og muntlig eksamen ? mvh. Student 19

Besvart 24.06.2019 15:04
 

Svar
Hei

Det er riktig at fordi du strøk på eksamen vil du få mulighet til å gå opp til eksamen som elev ved første mulige anledning (vanligvis på høsten). Du får ikke mer opplæring og må forberede deg på egen hånd. Både standpunktkarakteren og den nye eksamenskarakteren kommer på vitnemålet ditt. Denne type eksamen er du nødt til å ta på din gamle skole. Du vil antagelig få innvilget permisjon fra Forsvaret for å reise hjem og ta den.

Hvis du ikke benytter deg av dette eller stryker på nytt, må du ta opp faget som privatist. Eksamensformen er angitt i læreplanen, som privatist i R2 skal du kun opp til skriftlig eksamen. Standpunktkarakteren faller bort, kun eksamenskarakteren kommer på vitnemålet. Du kan ikke ta for gitt at det legges til rette for å ta eksamen som privatist i Forsvaret, så ta kontakt med tjenestestedet direkte for å avklare det.

Hvis du har spørsmål om ditt vitnemål, ta kontakt med eksamensansvarlig eller vitnemålsansvarlig på skolen din.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning