Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg gymlærer? Og hvordan gå på folkehøgskole?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Hvordan skal jeg utdanne meg etter jeg har tatt fagbrevet i barn og ungdom? Jeg vil bli gymlærer. Også har jeg lyst til å gå et år på folkehøyskole.Syns det er vanskelig å finne svar på nettet.

Besvart 13.08.2019 12:06
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer! 

Folkehøgskole kan du søke på når du vil. Du finner informasjon om alle de ulike linjene på folkehøgskole på denne siden. Det er fremdeles ledige linjer med oppstart nå, dersom det er aktuelt! Ellers står det meste av informasjon på den siden, og du kan også lese denne artikkelen vi har skrevet om å gå på folkehøgskole

Angående å bli lærer, så er det flere veier å gå for å utdanne deg til det. Du kan lese denne oversikten over de ulike veiene for å bli lærer

Du vil først trenge generell studiekompetanse, som du får ved å ta ett år med påbygg til generell studiekompetanse. Det har du rett til å ta etter å ha fullført fagbrevet ditt. 

Deretter kan du for eksempel vil det kunne være relevant å søke faglærerutdanning i kroppsøving. Her kan du se en oversikt over disse studiene. Du kan også søke andre lærerutdanninger, og skaffe deg undervisningskompetanse i kroppsøving. For å få undervisningskompetanse i et fag trenger du 60 studiepoeng fra høyere utdanning i for eksempel idrett, et språk, samfunnsfag, et naturfag og så videre.

Du har med andre ord noen ulike muligheter. Vi anbefaler sterkt at du avtaler en time med rådgiver på skolen din, og ber om hjelp og veiledning til å komme i gang. 

Folkehøgskole kan du begynne på med en gang, mens for å bli lærer må du nok ta et år med påbygg til generell studiekompetanse først. Deretter har du ulike muligheter. 

Lykke til, og spør oss gjerne igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning