Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye koster det å studere i utlandet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hørt at å gå på universitet i utlandet koster mye. Som for eksempel i amerika aller England,kan det koste fra 100 000 til over 300 000kr. Jeg har tenkt å gå på universitet i et av de stedene, men jeg har ikke så mye penger og jeg er ikke så sikker på om jeg kan låne så mye heller. Er det billigere for meg å studere i utlandet, eller er det samme pris?? Og hva burde jeg gjøre hvis det er den samme prisen for meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år,

Så kjekt at du vurderer å studere i utlandet. Storbritannia og USA er dessverre ganske dyre land å studere i, og det stemmer at skolepengene som regel ligger i det sjiktet du beskriver. Hvis du vil betale mindre skolepenger er det mange andre land hvor man kan studere gratis eller nesten gratis. Som regel må man studere på det lokale språket, men det finnes også flere universiteter i Europa som har studietilbud på engelsk til lav pris.

Storbritannia og USA er svært populære studieland. De som studerer der finansierer studiene sine i hovedsak med lån og stipend fra Lånekassen. Du kan se en oversikt over hvor mye du kan få her - Lånekassen

Du kan få lån og stipend fra Lånekassen så lenge du studere ved et godkjent lærested og består eksamenene dine.

En del av støtten gis som stipend, og du kan få et ekstra stipend hvis du søker deg inn på et lærested på Lånekassens tilleggstipendliste. Det du får i stipend må ikke betales tilbake. Mange som studerer i USA får også stipender direkte fra skolen de går på. 

Lånet må du betale tilbake, litt og litt i måneden over flere år. Til gjengjeld er lånet fra Lånekassen "billig", fordi det har lave renter sammenliknet med andre typer lån. 

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet