Hopp til hovedinnholdet

Studier i utlandet uten studiekompetanse

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ønsker veldig å studere i utlandet, det har vært en drøm for meg siden jeg var liten. I vg1 strøk jeg i 1P og det er det eneste faget jeg ikke har ståkarakter i, men alle andre fag har jeg bestått, så langt. Jeg skal forsøke å ta opp matte og bestå men jeg har også mulighet for å fremvise diagnose på Dyskalkuli, men jeg ønsker å studere i Nederland eller USA. Jeg har snakket med kjenninger som bor der som har sagt at i Nederland kan man komme inn på Universitet fra videregående med max 2 fag som ikke er bestått og i USA varierer antall ikke bestått fag fra stat til stat og skole etc. Må jeg fortsatt ha generell studiekompetanse for å dra til utlandet da eller kan jeg dra utenom siden man ikke må ha det i landene selv? Håper jeg kan få svar på dette, takk!

Besvart 15.10.2018 18:51
 

Svar
Hei gutt 17 år,

For å få støtte fra Lånekassen til å studere i utlandet du ha generell studiekompetanse. Her er de ulike veiene til å oppnå dette: Samordna Opptak - GENS  Uten generell studiekompetanse vil du ikke få noe støtte fra lånekassen (hverken lån eller stipend), og utfordringen vil også være å få opptak til høyere studier da de aller fleste læresteder krever generell studiekompetanse. Slik er det dessverre også i Nederland og USA. Det stemmer ikke at det er en regel om at man kan søke skoler i Nederland med inntil to strykkarakterer.

Lykke til!

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet