Hopp til hovedinnholdet

Hva er opptakskravene for studier i Tyskland?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har tenkt at jeg kanskje har lyst til å studere i Tyskland etter videregående, men er blitt fortalt at mattekravene er høyere i Tyskland enn i Norge, og at man minst må ha hatt S-matte på VGS (jeg har kun hatt P-matte). Men jeg finner ingenting om hva mattekravene til å studere i Tyskland er på nettet. Derfor lurer jeg på om det er mulig å komme inn på studier i Tyskland med kun P-matte, så lenge man ellers har generell studiekompetanse?

Besvart 15.05.2019 13:36
 

Svar
Hei jente 17 år,

Så kjekt at du vil studere i Tyskland.

Dette er et land som det er veldig bra å ta høyere utdanning i, fordi det er relativt billig for norske studenter sammenliknet med mange andre land, og det er høy kvalitet på lærestedene. I tillegg vil du få mulighet til å lære deg tysk, som er et viktig språk. Det vil ofte være stort pluss når du skal søke jobb senere. 

Det stemmer ikke at man må ha S-matte på VGS for å studere i Tyskland. Man må kun ha generell studiekompetanse. Hvilken type matematikk man må ha spørs på hva man skal studere, akkurat som i Norge. Noen studier/læresteder stiller ingen krav til matematikk, mens andre krever S1+S2, og noen krever R2. 

Du kan lese mer om studier i Tyskland her - Studier i Tyskland

Hvis du har spørsmål om opptakskrav eller søknadsprosess kan du ta kontakt med ANSA, som svarer på spørsmål om studier i Tyskland - Kontakt ANSA

 

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet