Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min prater med andre gutter. Hun blir sur hvis jeg sier ifra.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Kjæresten (13) min og jeg har for en stund siden lovet hverandre å ikke snakke med andre fremmede (som er ca. på vår egen alder). Jeg svarer ikke hvis jeg får en melding av en jente, men hvis kjæresten min får en melding av en gutt, så svarer hun. Hun sier hun gjør det, fordi hun synes det er høflig, og tillegg så vil hun ikke at andre skal gjøre et dårlig inntrykk på henne. Jeg blir utrolig sjalu. Men jeg skjønner hva hun mener med det. Jeg har sagt at det er ikke alle man kan "godta", men hun gidder på en måte ikke å høre på meg, allikevel. Hun er en utrolig følsom person, og hvis jeg snakker om at jeg ikke liker dette eller blir sur på henne, så blir hun bare sur på meg. Og hun blir ikke glad før jeg sier unnskyld. Dette har skjedd flere ganger. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få henne til å skjønne at dette er noe som jeg ikke liker i det hele tatt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Jeg foreslår at du tar en ny prat med kjæresten din om temaet. Prøv å forklare situasjonen akkurat slik du opplever den. Hvis hun har opplevd deg som sur eller anklagende når du har snakket med henne om dette tidligere, er det kanskje ikke så rart at hun har blitt sint. Derfor synes jeg du skal forsøke å ta det opp igjen. Forsikre henne om at du ikke er irritert eller sur, for da får hun heller ingen grunn til å tro det.

Samtidig tror jeg du er nødt til å prøve å stole på at du er den eneste kjæresten din vil ha. Sjalusi kan være vanskelig å håndtere, men jo mer du greier å innfinne deg med følelsen, og jo mer du greier å opparbeide tillit til kjæresten din, desto lettere vil det bli. Kanskje denne avtalen dere har inngått rett og slett er litt upraktisk? Å flørte med andre mens man har kjæreste er selvsagt ikke greit - men å prate vennskapelig bør man ha lov til. Luft disse tankene overfor kjæresten din, og prøv å få greie på hva hun tenker. Kanskje dere kan inngå en ny avtale som går ut på at det er greit å prate med andre gutter/jenter så lenge det skjer på vennskapelig vis?

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap