Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter kanskje litt med å få venner.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg slitter Kansje lit med å få venner, Lissm jeg er så rar å alle bare nei, Ok jeg kan innrømme at jeg prøver å bli en av de "populære" derfor har jeg vart så bitchi mot de andre vennene mine siden jeg selv er med i en "squad" med folk som blir kalt nerder osv, så ja jeg er Lissm en nerd, jeg vil ikke være en nerd? Hva er grunnen jeg skjønner ikke. I tileg så hater folka i den gjengen jeg e rmed i nå meg, så jeg er bare en teit nerd som ikke har venner. Jeg skaffe meg såkalte nett venner men det funket ikke jeg blei bare mer å mer deppa så begynte jeg å kutte meg å nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre lengre, Pliss svar fort

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Jeg vet ikke om jeg helt forstår det du skriver, hvordan sammenhengen er, men jeg skal prøve å komme med noen innspill som kan være til hjelp for deg. 
 
Jeg forstår at du sliter med å få venner. Du skriver at du har vært bitchi mot de gamle vennene dine. 
Selv om man prøver å få andre venner, vil det aldri være lurt å være ekkel med andre/gamle venner. Selv om man får nye venner trenger man ikke miste de gamle. Man kan ha flere venner. 
 
Du skriver at du ikke vil være en nerd. Hva andre eller en selv kaller en spiller ingen rolle for den man er. En merkelapp som nerd, populær noe annet, betyr heller ingenting. Det er hvordan man framstår som er viktig. 
 
For å få venner må du tenke gjennom hva du sier til andre og hvordan du er. Det kan være vanskelig å vite hvordan andre oppfatter en. Men hvis man er positivt innstilt til andre, og har det som grunnregel, enten man snakker med den populære gjengen, nerdene eller andre, vil det være bedre enn å være ekkel/bitchi. 
 
Man kan tenke at hvis man er bitchi med noen, at det vil få en til framstå som litt tøff, og at andre vil like en. Men det er ikke tilfellet. Hvordan man er med andre vil før eller senere slå tilbake mot en selv. Hvis man er positivt innstilt til andre uansett hvem de er, vil det få gode ringvirkninger uansett hvem man omgås og er sammen med. Da vil de tenke, "Der er hun som er så hyggelig og grei", i stedet for at de vil tenke negative ting. Vær med de andre slik du vil at de skal være mot deg. 
 
Begynn å se deg rundt der du er. Er det noen som er hyggelige og greie som du kan bli bedre kjent med? Kan du lære litt av hvordan den er med andre? Hvis man er positiv, blid, ærlig og virker som en omgjengelig og hyggelig person, vil det synes og det vil virke på folk. Da vil man få flere venner. 
 
Hvis det er noen du har vært slemme med, må du kanskje be om unnskyldning? Hvis man sårer andre vil det hjelpe både de man har såret og seg selv hvis man ber om unnskyldning. Da får man blanke ark, og kan starte på nytt, få en sjanse til å bevise at man er hyggelig og grei. 
 
Du må ikke kutte deg! Det hjelper ingenting. Å kutte seg er ingen løsning. Hvis du får trang til å kutte deg må du snakke med de hjemme, helsesøster på skolen/helsestasjon for ungdom eller du må ringe en hjelpe telefon. Du kan ringe  Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Alle som vil snakke eller skrive om livets utfordringer kan ta kontakt med Hjelpetelefonen . Dette er et døgnåpent tilbud der man kan snakke om enklere eller vanskeligere tema. Det er gratis å ringe 116 123


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap