Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min har fått seg kjæreste og jeg ser nesten ingenting til henne lengre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg starter med engang, venninna mi har fått se type og de har vært sammen i snart tre måneder! Men det som er greia er at hun alltid er med han og aldri er med meg lengre, vi har snakket om at jeg føler meg ensom men ingenting har forandret seg? Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner godt at du syntes det er litt trist når du nesten aldri ser venninnen din lengre. Det er også fint å høre at dere har snakket litt om det, selvom ingenting har skjedd.

Venninnen din er nok veldig nyforelsket slik ting er akuratt når. De har vært sammen i tre måneder og er nok fremdeles der at de vil være sammen og se hverandre hele tiden. Det er nok helt normalt, men selvfølgelig kan det oppleves sårende og vondt for deg. Det kan nok være fint å kanskje nevne dette for venninnen din en gang til. Du kan jo forklare henne at du forstår at hun vil være sammen med han, men at du håper at dere også kan avtale å være sammen innimellom? Hun mener nok ikke noe vondt med at du hun bruker mye tid sammen med han, men det er helt greit for deg som venninne å også si ifra om dette på en hyggelig måte.

Prøv å gi hun litt tid og å snakke litt mer med henne om dette. Hun setter nok fremdeles like stor pris på deg og ønsker nok å være sammen med deg også, men akuratt når går det kanskje litt i glemmeboken på grunn av at hun nettopp er blitt sammen med kjæresten sin. Jeg tror likevel hun vil passe på at vennskapet deres består dersom du snakker litt til med henne.

Jeg håper det løser seg og ønsker deg lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap