Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke slutte å lyve fordi jeg har så lyst på oppmerksomhet, hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et ganske stort problem. Jeg klarer ikke å stoppe løynene mine! Sånne litt seriøse løyner kan det også være. Jeg ville at folk skulle snakke med med så jeg sa jeg var fargeblind! Nå tror alle at jeg er fargeblind, aaaaaa! Det er som om jeg har to sider, er på en måte to-sidet. Jeg er meg også er det denne overmuntre exstremt dumme siden som bare beskytter meg. Kan ikke noen bare forstå meg. Jeg vill være elsket!! Er det så mye og be om. Jeg vill møte noen som liker meg mer en en av en million! Jeg vill være noen. Jeg drømmer om det vær natt. Jeg er redd for at de skal avvise meg. Jeg vill bare bli elsket. HJELP!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (13)

Jeg vil råde deg til å prøve så godt du kan å slutte å lyve med det samme, og prøve å forklare deg for løynene du allerede har fortalt, slik at vennene dine ikke går rundt og tror at du er fargeblind i all evighet.

Det er veldig forståelig at du lyver som du forteller, det er faktisk ganske normalt å lyve for å få litt oppmerksomhet eller å fortelle en liten hvit løyn for å dekke over en sannhet. Det er naturligvis ikke noe galt i småløyner her og der, men det er ikke bra at det blir for mange av dem, eller at de blir for store, som du forteller at de har blitt. 

Prøv å tenk igjennom ting før du sier de, og ha den instillingen at ingen kommer til å dømme deg eller syntes at du er kjedelig om du sier sannheten.

Det kan være vanskelig å bli trygg på seg selv, men det er absolutt mulig. Glem tankene om å bli avvist og uelsket, og tenk heller at de rette kommer til like deg for den du er. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lyver du?

Velger du løgn fremfor sannhet noen ganger, og hvorfor blir det slik? Samvittigheten vår reagerer når vi lyver, men hvis det blir en vane å lyve, slutter samvittigheten etterhvert å virke så go...

Gå til vote

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Innlegg: "Jenter og dårlig selvtillit"

Jente speiler seg (colourbox.com)

Hei! Først om fremst vil jeg bare si at det IRRITERER meg med tanken at såå mange jenter i dag har så dårlig selvtillit! Det finnes INGEN fasit på hvordan en jente bør og bør ikke være, hvordan de skal se ut eller hvem de er inni seg, for det har noe med at man er spesiell! Jeg har så mye å si om dette.

Innelgget er sendt inn til ung.no av gutt 15 år

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap