Hopp til hovedinnholdet

En venninne av meg har fått rykte på seg som desperat etter venner, men vet ikke hvordan jeg skal si det til henne.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Ikkesant ei vennine av meg pleide å være sykt populær før vi ble venner men hu gikk litt ned så r ikke like populær men heller ikke upopulær greia hennes r at hu har skikkelig dårlig selvtillit og alltid må ha andres godkjennelse. Det er noen skikkelig populære folk fra andre skoler som hu har nå fått kontakt med og vil finne på no med dem, den aller populæreste som alle kjenner skulle finne på noe med henne sånn 5 ganger nå men det dukker alltid opp noe. Sier hu da ofc. Hu skal også finne på noe med de andre i den gjengen men de avlyste også. Det er jo helt tydelig at de ikke vil finne på no med henne og hu r sånn skikkelig gira på å bli venn med dem og snapper dem hele tida og hu har til og med lika mange bilder av en av de på insta. Den personen la det ut på privatbrukeren og de andre kmt liksom "ahahah fyyyfaen" hu virker veldig desperat og teit når hu gjør det men hun skjønner det ikke selv. Hu har på en måte fått rykte på seg som desperat.vetke hva jeg skal gjørehvordanskaljegsid

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du syntes det er vanskelig for deg å vite hvordan du skal snakke med venninnen din om dette. Det er veldig fint å høre at du bryr deg om henne, og at du er en god venn mot henne.

Du sier selv at denne venninnen din sliter med dårlig selvtillit og at hun ofte søker andres bekreftelse. Jeg tenker derfor at det viktigste kanskje bare er at du prøve å snakke med henne om hvordan hun har det. Du trenger ikke å konfrontere henne direkte med noe av det som har skjedd rundt, eller at hun har dårlig selvtillit, men rett og slett bare være der for henne dersom hun vil snakke om noe. Jeg tenker at det viktigste ofte er at man er til stede for vennenne sine og viser at man er støttende. Det er selvsagt også en fin ting og bygge hverandre opp og gi komplimenter som gjør at man føler seg bedre.

Det er vanskelig å si hva som ville vært en god måte å ta opp det som skjer på sosiale medier med venninnen din, rett og slett fordi hun antagelig vil bli lei seg dersom hun ser at hun har blitt hengt ut. Det du imidlertid kan gjøre er å si til personen som har lagt ut posten på instagram at det ikke er en OK ting å gjøre, og at du syntes det hadde vært fint om den kunne blit slettet. Det er selvsagt bare dersom det er noe du føler deg komfortabel med å gjøre.

Du kan også snakke med venninnen din om at det ikke alltid er nødvendig å være med de kuleste, men at det viktigste ofte er å ha gode venner rundt seg, som man føler seg trygg på.

Det og rett og slett bare være en god og støttende venn er nok det viktigste du kan gjøre.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap