Hopp til hovedinnholdet

Jeg tør ikke å overnatte hos ei ny jente på trinnet pga faren hennes.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Det er en ny jente på trinnet som starts cirka 1 mnd siden. Hennes livshistorie er veldig vansklig.. Hun ble tatt av barnevernet Pga moren hennes var psykisk syk. Også bodde hun hos faren sin til hun var fem og så hos sin mor. Hun bytta mye skole Pga hun ble mobba (men av det hun har fortalt så har serr hun også mobba tilbake!) og hun fikk sugemerker av kj’en sin da hun gikk i 4?!? Og nå bor hun hos faren sin, som altså bor i knøttliten leilighet. Tjener kun penger på spill og er fattig. Han banner virkelig mye og er veldig skummel! Og hun fortalte at hun ikke fikk sove engang fordi han skrek så mye om natta. Hun bryr seg ikke men jeg tørr ikke å overnatte hos hun!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

fint at du bryr deg om den nye jenta som har startet på trinnet, og det tror jeg hun setter pris på også. Allikevel forstår jeg at det er vanskelig for deg når du får høre så mye om hvordan hun har hatt det, og også om hvordan hun har det nå. Da er det fint at du skriver hit for å finne ut av hva du kan gjøre.

Jeg forstår at du ikke ønsker å overnatte hos henne når hun forteller at faren hennes skriker mye på natta. Hvis du har blitt invitert til å overnatte der, så kan du si til henne at du ikke har lyst til det enda. Du kan også være ærlig og si hva du føler om at faren hennes banner og skriker. Det er dine følelser, og de har du lov til å ha. Hvis du kan prate med foreldrene dine om dette kan de også støtte deg. Kanskje kan du foreslå for dem om hun heller kan sove hos deg.

Det er bra at du bryr deg, men dersom hun forteller om alvorlige problemer er det viktig at du snakker med en voksen du har tillit til. Det er ikke ditt ansvar å hjelpe henne til å få det bra, men det er viktig at voksne får vite om det slik at de kan hjelpe. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap