Hopp til hovedinnholdet

jeg lurer på om en av finne beste venner kan forandre seg og bli en jævel mot deg, og hvordan kan mann vite at man er deprimert og ensom

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om en av finne beste venner kan forandre seg og bli en jævel mot deg, og hvordan kan mann vite at man er deprimert og ensom

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no! Du lurer på hvordan bestevenner kan forandre seg til å endre seg negativt mot deg. Ja, det kan være uforståelig, det er jeg enig med deg i. Men i ungdomsårene skjer det mye med utviklingen på mange områder. Du endrer deg far å være et barn til å bli ungdom og etter hvert voksen. Det gjør også at du oppfatter annerledes, legger merke til andre ting, blir opptatt av andre ting, kort sagt endrer synspunkter og meninger når det gjelder mye.

Det kan også føre til at en kan fjerne seg fra venner en har hatt siden barnehagen.

Hva det er som skjer, kan være mange forskjellige ting. Det kan f.eks  være misforståelser og rykter og dersom du har mistanke om at det kan ha skjedd noe mellom dere som ikke stemmer, vil jeg anbefale deg å snakke med bestevennen din. Hva har skjedd, hva er det som gjør at du ikke vil være sammen med meg lenger? Er det noe jeg har gjort mot deg? Osv
. Er det misforståelser eller misoppfatninger er det mulig å reparere gjennom at en snakker sammen.  Og skulle det være noe vennen din har reagert på og blitt såret/skuffet over, så er det en mulighet og det er å oppklare og be om unnskyldning.

Du spør hvordan du kan vite at du er deprimert og ensom. Depresjon påvirkes mye av hvordan du tenker om deg selv;-jeg er ikke noe verdt, jeg betyr ikke noe for andre, jeg gleder meg ikke over noe.

Det mest åpenbare og typiske tegn på depresjon er mørke sinnsstemninger. Deprimerte mennesker har ofte en svært negativ oppfatning av seg selv. Deprimerte har også en tendens til å fortolke mange situasjoner på en ukorrekt måte, slik at opplevelsen av situasjonen er mye verre enn den objektivt sett er og slik at følelsen av å være for eksempel udugelig og forlatt blir stor i forhold til hvordan det i virkeligheten er.

Ensomhet er jo en følelse du kan ha og som du kan kjenne om du ikke føler du har noen nære og nærme venner. Selv om du har familie og slekt, kan du føle deg ensom dersom du ikke har nære venner som betyr mye for deg og som du betyr mye for.  

Jeg legger ved en artikkel du kan ha nytte av å lese. Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap