Hopp til hovedinnholdet

Vil slutte på fotball, men redd for å bli utestengt av vennene

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år som går på fotball, men det er ett problem. Jeg vil egentlig ikke gå på fotball fordi jeg synes ikke det er gøy lengere. Mamma og pappa skryter av meg og sier at de er stolte over meg og sånt men jeg vil slutte! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre fordi jeg føler at jeg blir upopulær og utestengt av vennegjengen hvis jeg slutter. Hva skal jeg gjøre?! Håper på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Her må du nok rett og slett følge hjertet ditt og gjøre det som føles riktig ut for deg. Jeg skjønner at du er redd for å bli utestengt av vennene dine, men hvis de er ekte venner vil det ikke ha noe å si at du ikke spiller fotball. Du må få lov til å drive med de aktivitetene du vil, uansett hva vennene dine mener!

Gjerne snakk med foreldrene dine om hvordan du har det. Jeg skjønner at dette er skummelt, men mest sannsynlig vil de respektere valget ditt. Dette er jo noe du har tenkt mye gjennom og du har det rett og slett ikke gøy på fotball lenger. Foreldrene dine er nok like stolte av deg - uansett hva du velger å gjøre:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap