Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker være venn med ex-en, men han blokkerer meg.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og ex-kjæresten min endte forholdet vårt med tanken på at vi skulle fortsette å være bestevenner. Det funket ikke så godt fordi jeg fortsatt hadde følelser for ham. Og jeg følte at det var utrolig urettferdig at vennskapet vårt var avhengig at jeg skulle miste følelsene for ham. I de siste månedene har vi bare kranglet og nå har han blokkert meg på alle sosiale medier. Nå har jeg ikke lenger følelser for ham og har prøvd å få ham til å møte meg slik at vi kan starte på nytt som venner, men han svarer ikke på smsene mine. Jeg føler meg helt knust, jeg har mistet all motivasjon for å studere og leve et godt liv. Jeg savner bestevennen min, jeg føler meg tom, jeg føler at jeg flyter rundt og ser etter noen jeg kan feste meg til. Jeg har mange gode venner og det hjelper veldig å snakke med dem, men når jeg legger meg til å sove kommer alt tilbake og jeg gråter. Vet ikke hva mer jeg skal gjøre, jeg er så lei av å være lei meg, det er utrolig slitsomt og energikrevende. Hjelp.

Besvart 21.11.2018 18:50
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Jeg skjønner at det er vanskelig å savne vennskapet med ex-en.
Det er ikke alltid så lett å fortsette et vennskap etter et kjærestebrudd. I alle fall er det mange som behøver en del tid på å "lande" rent følelsesmessig før en kan være "bare" venner igjen. 
Kanskje er det også derfor det ble så komplisert de siste månedene. 

Jeg tenker at det er viktig  å jobbe med å akseptere at han behøver å trekke seg tilbake. At han behøver ro og avstand. Kanskje vil han komme på banen igjen etter hvert. 
En kan ikke kreve et vennskap. Det må kjennes naturlig og komme når en er klar. 
På samme måte kan dette også gi deg muligheten å få avstand ?
Tillate deg å være lei deg, men forsøk å se dette som en mulighet til å få mer ro i deg selv. 

Gjør hyggelige ting sammen med vennene dine, og forsøk å parkere tankene om han utenfor soverommet før du legger deg. 
Tillate deg å være lei deg, men også å forsøke å se denne tiden som en mulighet til å gå videre. 

Et brudd er krevende og tar sin tid. Det kan føles som du aldri vil få tilbake energien og få det bedre, men tro meg; det vil komme bedre tider. 

Jeg håper noe av dette kan være til hjelp på veien videre. 

Lykke til !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap