Hopp til hovedinnholdet

Synes en jente er veldig irriterende

Jente 16 år
 

Spørsmål

Vet det er mange spørsmål om dette fra før, men føler jeg ikke finner «mitt» svar. Det er ei jente i klassen min som jeg syntes er veldig irriterende, og jeg føler meg veldig slem for jeg vil jo gjerne være venn med alle, men jeg tåler seriøst ikke denne jenta. Det som er tingen er at hun er veldig hyggelig og snill og har ikke gjort noe dumt mot meg. Når jeg snakker med andre og hun er med oss så sier hun aldri noe heller, så det blir veldig vanskelig å inkludere henne. Føler også at hun er veldig klengete på akkurat meg og vil alltid snakke og henge med meg. Vi er bare tolv stk i klassen så det er ikke så lett å distansere meg fra henne heller.

Besvart 13.01.2019 23:04
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig å forholde seg til! Det høres ut som om det kan være vanskelig å gjøre noe med dette. Du kan eventuelt snakke med jenta, men jeg tenker at det er veldig sårende og rart å si ifra om at du ikke orker henne. Dessuten, så tror jeg nok at den irritasjonen du føler, kommer til å gå over av seg selv! 

Det virker kanskje som helt usannsynlig, men jeg tror nok at du kommer til å vokse fra denne irritasjonen du føler. Jeg vet dessverre ikke annet å gjøre, enn å fokusere på andre ting/mennesker/hobbyer som du liker, da jeg tror det blir veldig ubehagelig å si ifra til henne om det du føler. Jeg tror ikke at noen har lyst til å høre at noen ikke tåler de. Men gjerne snakk med foreldrene dine, eller andre du stoler på! Kanskje dere kan finne ut av noe sammen :-) 

 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap