Hopp til hovedinnholdet

Venninen vår har det ikke bra, kontrolerende kjæreste , snakker om selvmord

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 16 år. Jeg har en venninne på 16 år. Meg og en annen venninne diskuterer om hva vi skal gjøre med hennes problem. Hun har et usunt forhold med en gutt på 16 år. Han vill bare hver med henne på kvelde får å ha sex. Han sier hvordan hun skal se ut. Hun sier hun har store depresjoner og spiser sjeldent. Snakker om å drepe seg selv. Hun sier det bli verre med å snakke med voksen. Faren er alkoholiker og hater moren. Hva skal vi gjøre?

Besvart 15.02.2019 11:14
 

Svar
Hei

Så heldig hun er som har dere som venninner.

Problemene dere beskriver opplever jeg som så alvorlige så dere må få hjelp av en voksen. 

Hva med å være ærlig og forklare at dere blir redde når hun forteller om å ta sitt liv? Forklar at dere vil fortelle en voksen hvordan hun har det. Gi henne mulighet til å bli med til helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom. Der kan hun og få forklart sin situasjon.

Ja, noen ganger kan det for den som har det vondt kjennes verre ut når noen vet hvordan hun har det og stiller spørsmål. Det som er bra er at hun vil få det bedre når en voksen vet og kan ta over noe av styringen mot et bedre liv.

Forsikre henne om at dere fortsatt er venner, men dere vil ikke være de som har ansvaret for henne. 

Jeg har lagt med noen artikler se om det er nyttig.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap