Hopp til hovedinnholdet

Vi sa i fra til barnevernet, hun det gjelder er sint på oss.

Jente 13 år
 

Spørsmål

k, så jeg og en venn sa fra til barnevernet om en annen venn, og hun fant ut av det, så nå sier hun sånnt "hvorfor prøver dere å øderlegge livet mitt", og "dere vet jeg kunne bli tatt fra familien min" og hun andre har ikke vert på skolen de siste dagene, så jeg er redd for å gå på skolen? liksom hva kan vi gjøre?

Besvart 02.03.2019 14:11
 

Svar
Hei

Fint at du skriver hit. Jeg skjønner at det er ubehagelig å få en slik reaksjon fra henne. 

Jeg vet ikke hva det gjelder, men siden barnevernet kontaktet familien vil jeg tro det var god grunn til bekymring.
Mange reagerer negativt når barnevernet kommer i bildet, men i ettertid er mange glad for at de kom og forhindret at en vond utvikling fortsetter. 
Barnevernet kan være gode hjelpere i en vanskelig situasjon, og det skal mye til for at de tar barn ut av familier. De ønsker først og fremst å hjelpe familien i hjemmet. 

Jeg tror det kan være fint om du forteller henne hvorfor dere var så bekymret, og at det var gjort i beste mening. Si dere ønsker være venner. 

Videre vil jeg anbefale deg og den andre som meldte å ta kontakt med helsesykepleier på skolen. Hun kan være en god samtalepartner og støttespiller, og gi gode råd, hvis dette ikke roer seg i løpet av noen dager. 
Det er viktig for dere å få støtte, da dette var gjort i god mening, fordi dere var engstelig for vennen deres. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap