Hopp til hovedinnholdet

Burde jenta ha dårlig samvittighet overfor venninnene sine?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 15 år og for ca 1 år siden så holdt jeg på med en jente. Vi hadde aldri samleie men hang mye med hverandre. En av hennes venninner fikk følelser for meg uten at jeg i det hele tatt rørte/flørtet med henne. Som for meg føltes veldig barnslig. Nå snakker jeg med en av de gode vennene til «ex» en min. Ho syns at det er dårlig gjort av ho og snakke med meg fordi begge hennes bestevenner har hatt en greie for meg. Selvom jeg bare har holdt på med den ene og det var et ganske barnslig forhold. Burde jenta som jeg nå snakker med ha dårlig samvittighet ovenfor sine andre venninner? Jeg har aldri hatt samleie med noen av de. Og ho ene venninna fikk bare følelser for meg uten grunn. Takk på forhånd.

Besvart 25.03.2019 17:40
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er alltid litt komplisert når flere jenter har hatt "en greie" med samme gutt. Som du sier har du jo kun vært sammen med den ene jenta, i et ganske "barnslig" forhold. Dere har heller ikke hatt sex.

Jeg tenker ikke at jenta du snakker med bør ha dårlig samvittighet for at dere snakker. Men jeg tror det kan være lurt å avklare denne situasjonen med venninnene hennes før det eventuelt skjer noe mer mellom dere. Begge disse venninnene har jo hatt følelser for deg - uavhengig av hva som har skjedd mellom dere. Derfor er det kanskje ikke så rart hvis de skulle reagere litt eller tenke at denne situasjonen er litt merkelig.

Jeg tenker derfor at det kan være greit om denne jenta prater med venninnene sine og forklarer situasjonen for dem. Det er forståelig at hun stresser over at dere snakker sammen, i og med at det fort kan bli drama når flere venninner har hatt en greie med samme gutt. Forhåpentligvis vil hun slippe dette når hun har snakket med venninnene sine. Det er jo absolutt ikke sikkert at de tenker at det er galt at dere snakker og forhåpentligvis vil denne jenta få det bedre når hun vet hvor venninnene hennes står. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap