Hopp til hovedinnholdet

Er det jeg har opplevd et overgrep eller ikke?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 18 år. I et tidligere forhold jeg var i, følte jeg meg ofte veldig presset til sex. Jeg sa ofte nei, men det endte alltid opp med at vi hadde sex til slutt. Er dette overgrep? Noen sier det er det, og noen sier at det bare er noe man må "tåle" når man er i et forhold. At man må kunne tilfredstille partneren sin, selv om man selv ikke har noe interesse for det der og da. Derfor blir jeg veldig usikker om dette kan kalles for overgrep eller ikke? Tusen takk for svar, og takk for at denne siden finnes! Veldig bra opplegg her inne :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du i et tidligere forhold opplevde at du ble presset til sex. Du sa nei, men det endte opp med sex til slutt. Det er ikke greit at noen presser andre til å ha sex som de ikke ønsker. Det er du som bestemmer over din kropp, og derfor er ikke greit at noen presser eller maser seg til sex med deg. Jeg tenker at det er bra at du har kommet deg ut av forholdet. Du har ingen plikt til å tilfredsstille partneren din når du selv ikke ønsker det.

Det kan være lurt å snakke med noen om hva du har opplevd. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom i kommunen der du bor. Da kan du få hjelp med det du sliter med og hjelp til å gå vidre.

Er det greit for deg kan du også snakke med han du var sammen med og fortelle han at det ikke opplevdes greit å bli presset til sex! 
Ønsker deg lykke til. Legger noen artikler under svaret.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

- Jeg ble pressa til sex

Jente med hettegenser (colourbox.com)

Jeg ble med på en seksuell aktivitet for å tilfredsstille en annens behov, men jeg hadde ikke lyst, og det var press. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep