Hopp til hovedinnholdet

Han kalte meg stygge ting

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. for omtrent 2 år siden, hadde jeg en kjæreste. vi chattet på nettet, og skrev hyggelige ting til hverandre. men plutselig, begynte han å skrive mange stygge ting til meg.. han kalte meg hore og mange sånne type ting.. men noe jeg husker veldig godt av det han sa jeg lignet på var en mann. jeg husker det så godt enda. etter den episoden, var jeg helt knust og selvtilliten sank ned fra 10/10 til 1/10.. men jeg har klart å leve med det, og har snakket med mamma og pappa om det, men jeg klarer liksom ikke å slutte å tenke på det! jeg får også stadig vekk påmindelser fra folk som ringer meg med skjult nr om dette. trenger hjelp! noe mer jeg lurte på var; jeg føler meg veldig tykk og ekkel. jeg veier 72 kg, og føler at det ikke er riktig! finnes det produkter som jeg kan bruke for å se mer tynnere ut? MVH, jente 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når folk sier stygge ting til en, kan man bli lei seg og man kan tenke litt på det videre.  Det er bra at du har pratet med foreldrene dine om dette.  Det er viktig å legge ansvaret for det som skjedde på den gutten.  HAN oppførte seg dårlig.  Noen ganger gjør folk sånn for å føle seg bedre selv eller av tankeløshet eller de er fryktelig klønete.  Si til deg selv at HAN har et problem når han prater til andre på den måten.  -Og bestem deg for å fokusere på at du er bra som du er og å holde deg til folk som er hyggelige.  Opplever du slike ting igjen, så kutt all kontakt.  Ser du det ringer fra ukent nummer, ikke ta den og får du meldinger fra ukjente, så slett dem med det samme.  Meld ifra til voksne om det fortsetter.  Det er ulovlig å trakassere folk med oppringninger og meldinger som er negative, truende og plagsomme. 

Du lurer litt på vekten din.  Kanskje du kan ta en prat med helsesøster om det. 

Ha det godt.  -Du har fått noen erfaringer som ikke er så positive.  Erfaringer kan man lære av.  Prøv om du kan greie å bruke disse erfaringer på en bra måte for deg selv videre.  Si stopp raskt om det er noe du ikke liker i kontakten med andre. 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse