Hopp til hovedinnholdet

kjæresten har begynt å bli voldelig

Jente 17 år
 

Spørsmål

Min kjæreste og meg har vært sammen litt over et halvt år nå. Vi har et utrolig sterkt og godt forhold som jeg føler meg trygg i. Men de siste gangene nå etter jul når jeg har vært med han, har han begynt å bli litt voldelig. Om jeg er utrolig trøtt etter en lang og slitsom uke på skolen så slår han og tvinger meg til å ha sex med han. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Har prøvd å snakke med han, men virket ikke som han forstår. Det virker nesten som han er agressiv eller noe. Han skifter sånn plutselig humør så skal han absolutt bli ferdig med det han begynner på selv om jeg sier nei og ikke har lysst. Vi har regelmessig sex og det er ganske greit om jeg starter det hele, men når jeg ikke vil begynner han å slå meg og kniper meg hardt på rompen og puppene. Dette er svært ubehagelig. Hva skal jeg gjøre? Hilsen nervøs jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det du utsettes for er både fysisk (slag, knipe) og seksuell (tvunget til å ha sex) vold. Dette er IKKE greit, og i henhold til norsk lov også straffbart. Du omtaler forholdet deres innledningsvis som godt og trygt. Både fra et profesjonelt og personlig ståsted er min mening at et forhold hvor det forekommer vold verken er sunt, godt eller trygt. Jeg blir oppriktig bekymret for deg og en eventuell utvikling i forholdet. Selv bruker du ordet ubehagelig og lurer på hva du skal gjøre. Jeg vil råde deg til å tenke nøye gjennom om dette er en gutt du ønsker å være sammen med. Jeg tenker at et godt forhold er et forhold hvor man respekterer hverandres grenser og kropp. Ut i fra hva du beskriver er min tolkning at din kjæreste verken respekterer grensene eller kroppen din.

Dersom du skulle ønske å fortsette forholdet bør din kjæreste motta hjelp snarest. Alternativer for ham kan være familievernkontoret som tilbyr sinnemestringskurs, samt stiftelsen Alternativ til Vold. På hjemmesiden atv-stiftelsen.no finnes det oversikt over hvilke kommuner og tilbud de dekker.

Vel så viktig som at din kjæreste mottar hjelp, er det at du får pratet med noen om de opplevelsene du referer til. Fastlegen kan være en god start, og har også mulighet til å viderehenvise eksempelvis til psykolog. Du kan også kontakte helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom.

Les også artiklene jeg legger ved under svaret.

Vennlig hilsen psykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

- Jeg ble pressa til sex

Jente med hettegenser (colourbox.com)

Jeg ble med på en seksuell aktivitet for å tilfredsstille en annens behov, men jeg hadde ikke lyst, og det var press. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep