Hopp til hovedinnholdet

jeg føler skikkelig hat mot han

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, i fjor snakka jeg og en gutt sammen i en periode, ca: 1 år, vi holdt på, på en måte. Jeg var veldig glad i han og tenkte på han hele tiden, men vi ble ikke sammen pga han sa at han ikke tenker seriøst med meg og hadde kjæreste. Jeg begynte å hate han full av hjertet mitt, men gjorde alt for se han. I sommerferien lovte jeg meg for å glemme han, jeg sletta nr hans, slutta å snakke med han, tenkte ikke på han i det hele tatt og til slutt klarte jeg det:) Men nå i dag er han i mine tanker nesten hele tiden,selv om jeg ikke har kontakt med han.jeg føler skikkelig hat mot han.Han er i drømmene mine om natta når jeg sover eller plutselig dukker han opp i tankene mine og DA føler jeg smerte! Jeg blir sur og hater han mer og mer. Hvorfor skjer dette? Hater jeg han virkelig eller er det noe annet? Hva kan jeg gjøre for å fjerne han i mitt liv? Jeg vil ikke føle sånn, Vil glemme han og ikke huske igjen! Takk for hjelpen og for at dere støtter.. Hilsen jente 18.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det virker som at det har gått mer inn på deg enn det du først trodde og derfor kan det bli ett sjokk for kroppen og hjernen når du stenger han ute av livet ditt men du fortsetter å tenke på han. Jeg mener du gjorde helt rett i å ta avstand, så dette er noe du kan fortsette med.

Nå er det den mentale oppryddingen som gjenstår; det vil si at du får en kontroll over dine egne tanker og følelser. Det kan være at de sterke negative følelsene bare er rettet mot han og hvordan han oppførte seg mot deg. Andre ganger så kan det være som at det eller den som man har en dårlig opplevelse med blir en ventil til andre ting som også er vanskelig. Det vil si alle andre vonde og vanskelige ting i livet blir HAN eller bildet av han. Da blir det også vanskelig å skille hvor tankene og følelsene kommer ifra. Når man drømmer så drømmer man mye fra sitt virkelige liv og ting som bevisst eller ubevisst går rundt og tenker på. Dermed blir det overveldende, man kan få vonde drømmer og også en fysisk smerte i kroppen. 

En øvelse du kan gjøre for å få han ut av livet ditt og tankene dine er at du skriver et brev til han, som du beholder for deg selv. Dette er usensurert og du forteller akkuratt hva du tenker og føler. Gjerne beskriv det ned så detaljert som mulig. Dette brevet kan du lese senere. For noen får de en effekt den første dagen allerede, at de føler seg tømt for negativ energi. For andre så kan følelsene blusse opp igjen og man føler enda mer. Jeg anbefaler deg eventuelt å skrive det samme eller omkring samme person en gang om dagen i 4 dager etter hverandre. Da har du hatt muligheten til å skrive ut ''alt''. 


Du kan også skrive muligheter for å komme over han på. Hva fungerer for deg når du skal flytte oppmerksomheten din på andre ting? 
Noen ganger, hvis du føler at følelsene tar overhånd og han kværner rundt i hodet ditt. Fortell deg selv at du kan tenke på det senere, men at nå er du opptatt med skole; trening; venner; familie eller lignende. 

Håper du får det bedre, ønsker deg lykke til! 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit