Hopp til hovedinnholdet

Seksuelle overgrep fra venn av mamma.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Ok. For noen år siden lot mamma og stefar en narkomanmissbruker og alkoholliker bo hjemme hos oss i en campingvogn i hagen for å hjelpe han. (Dette var en ganmel venn av mamma). Jeg var rundt 11 år og han begynte å beføle meg, jeg sa til mamma mange ganger at jeg hatet han. Men han med å ha sex med meg og derreter drepe meg hvis jeg fortalte det til noen. Dette holt på i rundt et år, så spurte læreren min om det var noe galt og jeg sa det. Vi dro til politiet og anmeldte saken men den ble ikke noe av. Mens han bodde hos oss var hans 20 år gamle datter der flere ganger som jeg aldri har likt. Nå har hun og mamma masse kontakt og jeg liker ikke det. I tilleg lar mamma andre menn bo i huset. Nå er det en annen fra Italia og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Er dette grunn nok til og oppsøke barnevernet og flytte? Det nytter ikke å snakke med hverken mamma, stefar eller pappa. Kan ikke snakke med psykolog heller :-(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Du forteller at du tidligere har blitt utsatt for seksuelle overgrep av en mann som bodde hos dere. Dette ble anmeldt uten følger for mannen. Nå skriver du at din mor har kontakt med mannens datter, samt at andre menn bor hos dere. Du spør om det er grunn nok til å oppsøke barnevernet og for å kunne flytte.

 

Jeg tenker at du selvsagt kan snakke med barnevernet om hvordan du har det hjemme. Det betyr ikke at det automatisk blir flytting på deg, men kanskje du og din mor kan få noen gode råd i forhold til hvordan dere skal ha det hjemme. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111. Vi setter deg gjerne i kontakt med lokalt barnevern dersom vi sammen finner ut at det er det riktige for deg i din situasjon.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep