Hopp til hovedinnholdet

Han tok meg på puppene, langs trusekanten og kysset meg. Alt mens jeg "sov"..

Jente 16 år
 

Spørsmål

For ca 8 måneder siden var jeg på klassetur med min nå gamle klasse og jeg endte opp på rom med både gutter og jenter. Jeg og en av guttene sov på samme madrass og vi lå ganske tett inntil hverandre (uten at det var noe mer enn vennskapelig for meg). Jeg følte meg ukomfortabel av å ligge så tett inntil han så etter en time var jeg fortsatt våken. Plutselig kjenner jeg hendene hans under genseren min og jeg forstår at han tror at jeg har sovnet. Han stryker meg på magen og ryggen og flytter etterhvert hendene sine til puppene mine. Jeg vet ikke hvorfor men jeg ble så redd at jeg frøys helt. Jeg turte ikke stoppe han. Jeg prøvde forsiktig å endre stilling og fortsette å late som at jeg sov men da tok han hendene nedi shortsen min. Han tok fingrene langs trusekanten min men fortsatt så turte jeg ikke å gjøre noe. Jeg fikk panikk og snudde meg mens jeg fortsatt latet som at jeg sov. Da tok han og løftet meg forsiktig nærmere han, og kysset meg gjentatte ganger. Alt mens jeg "sov"....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 og takk for at du skriver til oss!
Uønsket berøring, slik du beskriver å ha blitt utsatt for, er ikke greit og en form for seksuelt overgrep. Jeg vil råde deg til å prate med noen om hva du ble utsatt for: helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom kan være gode alternativer. Det er viktig å understreke at det er gutten som har gått klart over grensen, og at dette ikke er din skyld! Legger ved en artikkel som kan være nyttig.
 
Vennlig hilse psykologen 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Voldtekt og seksuelle overgrep

Mann truer ei jente (colourbox.com)

Seksuelle overgrep kan være uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep