Hopp til hovedinnholdet

Familien min krangler å skriker til hverandre hele tiden

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hallo! Familien min krangler å skriker til hverandre hele tiden å noen ganger begynner mamma å gråte å går på rommet. Pappa blir fort sint/sur. Jeg å lillesøstra mi krangler å slår hverandre. Når mamma blir sur tar hun tak i armen min å lillesøstra mi sin å drar oss unna. Jeg hater dette å håper raskt på ett svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ikke bra ut å når det er sånn hjemme.  Når de voksne krangler mye, blir det dårlig stemning og det kan føles utrygt.  Barn skal ha det trygt hjemme.  Jeg syns du skal forsøke å si veldig tydelig ifra at du ikke orker slik krangel mer.  Foreldrene dine kan få hjelp så de skjerper seg.  De kan få time på et familievernkontor der de kan få råd.  

Hvis det fortsetter slik og de ikke skjerper seg, syns jeg du skal prate med noen om dette slik at dere kan få hjelp og få slutt på all kranglingen.  Helsesøster kan være en å prate med, barnevernet kan du kontakte, eller du kan ringe alarmtelefonen og få råd.

Det er bra at du nå sier ifra om dette!

Se også råd i artikler under.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold