Hopp til hovedinnholdet

Vi vurderer å anmelde en som har truet oss. Hva gjør vi?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Min beste venn har en ex-kjereste som truer med å drepe, presset henne til sex og kaller henne støtende ord. Han er 15 år. Han har truet flere av vennene våre med å drepe oss. Har har trakassert henne og tatt på henne på en måte hun ikke liker. I fortiden har han drivet med narkotika, alkohol, festing, slåssing, knivstukket noen, voldtatt noen, osv... Vi vurderer å anmelde han, vi har bevis på at han har truet oss. Hva gjør vi?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det du forteller om høres veldig alvorlig ut. Han har begått mange lovbrudd og har satt og kan fortsette å sette både sitt eget og andres liv og helse i stor fare.

Selv om det kan virke skummelt å skulle anmelde noen man kjenner godt til politiet så er det veldig viktig å gjøre det i slike tilfeller. Politiet vil ta dette veldig på alvor og vil gjøre det de kan for å beskytte dere samtidig som de også vil sørge for at han blir straffet for det han har gjort og prøve å hjelpe ham ut av dette dårlige sporet sånn at han ikke ødelegger fremtiden sin helt.

Det er svært modig og viktig av dere å varsle videre om dette. Det kan være lurt å snakke med foreldrene deres om dette og kanskje de vil være med og kontakte politiet sammen med dere.

Det kan også være viktig for dere å oppsøke noen å snakke med om det dere har opplevd. Dette er ikke vanlig kost for ungdommer å oppleve og det kan være lurt av dere å gå til helsesøster på skolen eller Helsestasjon for Ungdom for å bearbeide det som har skjedd. Venninnen din som har blitt voldtatt kan også ta kontakt med Dixi og få hjelp der.

Jeg legger ved noen artikler med mer informasjon om hvordan dere går frem for å anmelde ham. Det er veldig fint at dere har håndfaste bevis på kriminelle handlinger han har gjort.

Lykke til videre! 

 

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Landsdekkende telefonnummer til politiet

Politiet: 02800

Ringer du 02800 kommer du automatisk til hovedsentralbordet i det politidistriktet du befinner deg i. Tilbudet er døgnåpent.

Nummeret erstatter IKKE nødnummeret 112.

Les mer

Lovbrudd av de mellom 15 og 18 år

Gutter i hettejakke

Du er over den kriminelle lavalderen, men likevel ikke myndig. Hvilke regler gjelder for deg mellom 15 og 18?

Les mer

Voldtekt og seksuelle overgrep

Mann truer ei jente (colourbox.com)

Seksuelle overgrep kan være uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep