Hopp til hovedinnholdet

Jeg skjønner ingenting av livet mitt. Mamma fant dagbøkene mine og fant ut mye om meg. Jeg skjønner ikke noe, er bare helt forvirret.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg skjønner ingenting av livet mitt. Det er bare styr! Mamma fant dagbøkene mine å fant ut at jeg har hatt depresjoner i flere år, kuttet meg, prøvd selvmord og hele pakka. Jeg er drittsur på mamma, når jeg ser henne blir jeg fysisk kvalm, og jeg tåler henne ikke. Jeg ble ikke sur ETTER jeg fant ut det med dagbøkene, det var også lenge før det, men det med dagbøkene gjorde med enda mer irritert. Det er ingen som skjønner meg. Mamma og pappa har så vidt snakket sammen siden de skiltes, som var da jeg var rundt tre år. Fant ut at pappa slo mamma osv, så det er derfor mamma ikke tålter han. Jeg og broren min må heletiden sende beskjeder til den ene fra den andre, og det er så plagsomt. Mamma prøver å sende meg for å snakke med noen heletiden, som psykolog, helsesøster og lege. Mamma tåler ikke å høre ett nei, så hun gir seg aldri. Jeg er kjempelei av livet, jeg skjønner ikke noe, er bare helt forvirret, å henger etter i alt på skolen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 14 år!

Det er bra at du skriver til oss på Ung.no! Du skriver at du er forvirret og lei av livet. Ikke gi opp! Det er normalt at det går opp og ned av og til!

Det høres ut som du har mye frustrasjon overfor moren din og deg selv! Du skriver noe om at du og broren din må sende beskjeder mellom foreldrene deres og at moren din ikke tåler faren din. Dette må være krevende for deg! Barn skal slippe å være budbringere mellom foreldrene sine!

Moren din har funnet dagbøkene dine og funnet ut at du har hatt det vanskelig lenge.  Dette forstår jeg er sårt for deg! Det er jo dine tanker, følelser og hemmeligheter som står skrevet i bøkene. Tror du hun kan være bekymret for deg etter å ha lest bøkene dine?

Du irriterer deg over moren din og blir fysisk kvalm når du ser henne. Vet du hvorfor du er så sint på henne? Hun prøver å få deg til å snakke med noen og hvis jeg forstår deg riktig så ønsker ikke du dette og du opplever at moren din ikke gir seg.

Når jeg leser hvordan du har hatt det i flere år, med depresjoner, kuttet deg og prøvd selvmord så blir jeg bekymret for deg! Du er 14 år og jeg tror du bærer mye tanker og følelser alene? Selvmordsforsøk er en alvorlig handling som viser at du har det veldig vanskelig! Da må du ha hjelp!

Jeg vil anbefale deg å snakke med Helsesøster. Hun kan fortelle deg hvis hun syns du skal snakke med lege eller psykolog. Hos Helsesøster kan du fortelle om hvordan du opplever å være midt mellom moren og faren din og om hvor sint du er på moren din. Det kan være godt å ha noen å snakke med som vil hjelpe deg og som kan forstå hvordan du har det! Hun kan hjelpe deg med å sortere så du kan forstå mer av livet ditt. Du har allerede tatt steget med å snakke med oss og det er modig og bra at du gjør!

Helsesøster kan lytte til deg og høre på hva du har å si - også har hun taushetsplikt.

Det er mange som har nytte av å snakke med noen så prøv det!

Når man går rundt og bærer på så mange følelser som det du har så vil man bli frustrert og det vil kreve så mye av deg at det vil bli vanskelig å følge med på skolen fordi hjernen din er opptatt med å tenke og å være frustrert!

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror vil være nyttig for deg!

Jeg ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit