Hopp til hovedinnholdet

Var utro mot kjæresten, hvordan gjøre det godt igjen?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Ok, grunnen til at jeg valgte #ikkegreit er fordi jeg tror ikke det finnes en kategori for det jeg føler, og jeg har en kjæreste, og hun er den søteste og snilleste og den nydeligste jenta jeg har møtt, vi har du forkjellig bakgrunner. Hun er engle barn og jeg er djevelens høyere hand, jeg har aldri stolt på noen egt, kanskje en venn, men uansett, jeg var ikke sikker på om forholdet skulle vare, så jeg begynte å flørte med andre og hun fant ut av det slo opp og ombestemte seg igjen, men nå har det seg sånn at depresjonene mine er tilbake, men denne gangen er det noe annet, jeg vil bare dra en kniv over halsen min sånn at jeg slipper å såre hun igjen, jeg sier at alt er greit, men ingen ting er greit, jeg vil ikke leve lenger... hva gjør jeg? Jeg trenger hjelp, det faktum at jeg såra hu drepte meg på innsiden så innsiden min er helt død egt... jeg elsker hun så høyt og nå har jeg ødelagt det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontaktet oss i ung.no!

Det er smertefulle følelser du kjenner på, og det gjør de ikke mindre ubehagelige at det var du selv som har tråkket over de grensene som du hadde i forholdet til kjæresten din.

Likevel er det slik for oss mennesker, at vi alle tråkker litt feil innimellom. Det er jo ikke alltid vi tenker på konsekvensene av det vi gjør, selv om vi innerst inne vet at det ikke er så lurt.

Hvis jeg skjønner deg riktig, så er dere fremdeles kjærester? Min erfaring er at noen parforhold kan overleve utroskap, og at forholdet faktisk kan komme styrket ut av dette.

Likevel blir det viktig å ha tolmodighet med den som har blitt sviktet. Selv om du vet at det ikke handlet om noe annet enn flørting for din del, så er jo ikke dette så lett å tro på for henne.

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om de følelsene som du kjenner på. En helsesøster kan være en fin person å dele dette med. Kanskje kan dere sammen snakke med henne om det som har blitt vanskelig? 

Uansett så har du livets rett! Det er viktig at du ikke er så streng med deg selv, men også viser tilgivelse og egenomsorg.

Prøv og tenk at du kan ta med deg denne erfaringen videre i livet, slik at det ikke skjer igjen. Husk at ingen er feilfri, og at vi mennesker innimellom må gjøre oss noen ubehagelige erfaringer for å bli kjent med hvor grensene våre går.

Hvis du ønsker flere innspill, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen. Legger også ved noen artikler du kan se på.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utroskap

utroskap (colourbox.com)

Lurer du på om kjæresten din har vært, eller kanskje er, utro? Eller er det du som har vært utro mot din kjæreste? Og hva ER egentlig utroskap?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit