Hopp til hovedinnholdet

Da jeg våknet opp neste dag lå jeg naken i en fremmed seng

Jente 14 år
 

Spørsmål

Heii, i helgen var jeg på min første fest hvor alkohol var innblandet. Jeg sa til mamma at jeg skulle sove over til veninna mi når festen var over så hun ikke trengte å hente meg. Da jeg kom inn døra ble jeg sjokkert over at det var folk fra 15-20 der og jeg og veninna mi var de yngste dær. Jeg gikk og hentet meg litt drikke også danset jeg og snakket med noen gutter og det var faktisk veldig morsomt. Etter det drakk jeg mer og mer men så husker jeg ikke mer. Da jeg våknet opp neste dag lå jeg naken i en fremmed seng og jeg fant ikke klærne mine. Så jeg tok bare noen gutteklær som var i skapet og gikk til bussstoppet og dro hjem. Har jeg blitt voldtatt? Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Tusen takk for din henvendelse til oss.

 

Du skriver i mailen din om din første fest hvor det ble servert alkohol og hvordan du drakk mer og mer til du ikke husker mer. Neste morgen våknet du naken i en fremmed seng og fant ikke klærne dine. Du spør om du har blitt voldtatt og hva du bør gjøre.

 

Siden du ikke husker hva som har skjedd, er det vanskelig å svare på om du har blitt voldtatt. Det virker sannsynlig siden du våknet naken. Det er ingen grunn til at noen skulle kle av deg alle klærne. Du kan ha kastet opp utover klærne dine, og noen kan da ha kledd av deg og lagt klærne dine til vask, skylt dem opp eller noe sånt, men det burde likevel ikke ha vært nødvendig å ta av deg undertøyet. Kanskje du kan snakke med noen som var på festen og spørre dem om de vet hva som skjedde med deg?

Hvis mye tyder på at du har blitt voldtatt, er det viktig at du får snakket med noen voksne om det sånn at dere sammen kan finne ut hva du bør gjøre videre. Siden vi vet så lite sikkert om hva som har skjedd, er det vanskelig for oss å gi deg noe annet råd enn å prøve å høre med andre om hva som kan ha skjedd. Hvis du tror det har skjedd deg noe alvorlig, er det fint om du kan snakke med foreldrene dine om det. Hvis du synes det blir for vanskelig i første omgang, kan du snakke med læreren din, helsesøster på skolen eller fastlegen din. Du kan også ringe og søke råd hos Alarmtelefonen for barn og unge på tlf.: 116 111 eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelle overgrep på tlf.: 800 57000. Begge disse telefonene er døgnåpne.

Du kan lese mer om det som ha skjedd deg på følgende link:

www.ung.no/overgrep/

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.

Les mer

Jeg hadde sex - gjorde jeg noe ulovlig?

Par i senga (colourbox.com)

Mange er usikre på hvor grensa går mellom sex og overgrep. Husk at seksuelle handlinger alltid skal være frivillig.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol