Hopp til hovedinnholdet

Jeg får kløe etter barbering. Klør det like mye for alle og hjelper det å bruke krem etter barberingen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 16 år gammel jente som bare har shavet meg en gang nedentil. Det klødde noe utrolig mye så jeg har ikke turt å gjøre d igjen. Jeg trenger ikke at dere skal fortelle meg hvordan det gjøres, for det vet jeg. Gutter som jeg kjenner, foretrekker at jenter har shavet seg nedentil. Så jeg har bestemt meg for at jeg også SKAL begynne med det. De fleste jenter gjør jo det, og det ser jo ikke ut som de har noen problem med det? Klør det like mye til alle? Finnes det noen slags salve som man kan bruke? Går det an å bruke decubal basic krem etter man har shavet? Hilsen 16 år gammel jente :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mange plages med kløe og røde prikker etter at en har barbert seg nedentil. Det skyldes at huden er irritert og at små harde hår som er kuttet gnisser. Om det klør like mye for alle er vanskelig å si, men for mange klør det dagen etter barbering.

Du kan gjerne bruke Decubal etter at du har berbert deg. Det kan lindre hudproblemene dine etter barbering. Selv om du vet hvordan du skal barbere deg legger jeg ved det jeg tenker er viktig for å forebygge røde prikker etter barberingen. 

For å få den beste barberingen er det viktig å bruke et skarp og rent barberblad, og helst et nytt. Det er ikke slik at dyre barberblad er best. I tillegg vil man oftere kunne skifte blad for hver barbering om det koster litt mindre, slik at man får friske blad med mindre bakterier.

Ha god hygiene og vask området godt før barbering. Har man plager med mye hårsekkbetennelser kan man forsøke å bruke desinfiserende midler som for eksempel Pyrisept. Bruk mye varmt vann for å gjøre hårene myke. Du kan også bruke barberskum eller barbergele men la denne sitte på i noen minutter før du begynner barberingen så det får tid til å virke. Barber alltid med håret og ikke mot! Barberer du mot hårene vil du lettere få en hårsekkbetennelse. Det er viktig å rengjøre både før og etter barberingen. Man kan også smøre huden inn med en fet uparfymert fuktighetskrem, som foreksempel Decubal.

Håper svaret var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit