Hopp til hovedinnholdet

En gutt jeg holder på med vil ha nakenbilder av meg, hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, en gutt jeg holder på med og liker veldig godt maser ofte om lettkledde bilder! Noen ganger sender han ikke noe hjerter mens når han spør om å få naken bilder så sender han masse hjerter og sier at han elsker meg osv! Jeg h ar også hørt rykter om at han er en fuckboy men Det tror jeg ikke på.. hva skal jeg gjøre?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no. 

Jeg forstår at det er spennende å holde på med en gutt som du liker godt. Da er det lett å falle for fristelsen og la seg presse til å sende lettkledde bilder. En vil jo gjerne holde på oppmerksomheten til den en holder på med og ikke risikere at han mister interessen. Samtidig er dette skumle greier som lett kan føre til noe som ikke er greit.

Men du har tatt kontakt med oss, og det er veldig bra, for du aner nok at det ikke er så lurt å gå med på å sende slike bilder? Og du har nok hørt om tilfeller der ungdom har fått problemer i etterkant, hvor nakenbilder blir kopiert og spredt på nettet? 

Men er det en slik kjæreste som dette du ønsker deg? En som oppfører seg på den måten som du beskriver? Er det riktig at du skal måtte sende bilder av deg lettkledd for at han skal være interessert i å bli mer kjent med deg?

Det er nok andre ting som må til for å få til et godt forhold, og da tenker jeg på respekt og omsorg. Så tenk deg litt om og vurder om dette er noe du fortjener og øv deg på å respektere deg selv og sette dine egne grenser.

Samtidig er det viktig å ta kontakt med noen voksne om du opplever ubehagelige ting på nettet, eller gjør ting som du angrer på i ettertid. For det er viktig å ikke gå alene med bekymringene og tankene, selv om en både kan være flau og skamfull. Så snakk med noen voksne som du stoler på. Da kan helsesøster på skolen være en du kan snakke med.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Gutt med bukse og boxershorts på knærne (colourbox.com)

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett