Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg invitere bestevenninnen min i bursdagen min, når hun ikke inviterte meg i sin?

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg er 13 og har bursdag om 2 uker. jeg går på ungdomsskolen og skal invitere mindre en halvparten av jentene. får en måne siden inviterte ikke bestevenninna mi meg i bursdagen sin. dette har kjed flere ganger, hun sier det er for de en annen jente sier hun ikke skal invitere meg. men hun må lære og stå for seg selv synes jeg. jeg blir veldig såret når hun ikke inviterer meg. nå lurer jeg på om jeg ikke burde invitere hun? tror det vil bli mye krangling på bursdagen min om jeg inviterer hu og det vil jeg ikke! hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg må si at jeg er enig i at hun burde stå opp for seg selv angående å invitere deg til ting, og spesielt i sin egen bursdag. Når du sier at dere er bestevenner så vil det jo si at man bryr seg om en person mer enn sine vanlige venner. Så da kan jeg ikke forstå hvorfor det er slik en konflikt mellom dere. Her synes jeg du burde snakke med venninnen din at du blir såret når hun ikke inviterer deg med på ting. 


Du sier at det hadde blitt krangling hvis du inviterer henne i bursdagen din. Betyr det at du ikke burde invitere henne? Du har jo ikke akkurat lyst til at bursdagsfeiringen din skal være uhyggelig! Men på samme tid så blir det vel også krangling om du ikke inviterer henne? 

 

Hvis du bestemmer deg for å ikke invitere denne jenta, så burde ikke grunnen til det være fordi hun ikke inviterte deg i sin egen. Jeg tror ikke det er så lurt å ´ta tilbake´for det, ved å ikke invitere henne i din bursdag. Det tror jeg bare blir dumt. Hvis du blir lei deg når hun ikke inviterer deg på ting så synes ikke jeg at du skal gjøre det samme tilbake mot henne nå. 

 

Til syvende og sist så er det din bursdag, og du bestemmer hvem du vil at skal være der for å feire deg. Men om dere er bestevenner og du er glad i denne jenta, da burde du nok invitere hun. Det tror jeg er lurt da. 

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om bursdagsfeiring!

Jente blåser opp ballong (colour.com)

Du kjenner kriblingen i magen, du blir et år eldre og ønsker å feire den store dagen sammen med gode venner! Men hvem skal du invitere, hva skal dere spise og hva bør du ønske deg?

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit