Hopp til hovedinnholdet

Er sammen med en gutt på 23. det er hemmelig. Han voldtok meg når jeg var full og har vondt i magen hver morgen. Jeg er fortsatt sammen med han. Tror jeg gravid. Jeg er redd og trenger hjelp. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har noe jeg ikke har sagt til noen. Kjæresten min er 23år. Hemmelig kjærester, ass. Men det skjedde noe jeg ikke kan fortelle. Jeg ble Voldtatt av min egen kjæreste da jeg var full. Jeg har vondt i magen hver morge, og jeg tror kanskje jeg er gravid. Jeg er redd for hva mamma skal si om hun får vite hva som har skjedd. Det er mange grunner til at jeg skriver dette. Grunn 1: Jeg følger meg idiotisk. Grunn2: Jeg er fortsatt sammen med kjæresten min. Grunn3: Er ganske sikker på at jeg er gravid. Jeg trenger hjelp! Ka skal eg gjøra nå? Klem veldig veldig redd jente som kanskje er gravid. Slutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år!

Så fint at du skriver til Ung.no!

Jeg forstår at du er havnet i en vanskelig situasjon som du føler du ikke kommer deg ut av.

Du er sammen med en gutt som er mye eldre enn deg. Seksuell lavalder i Norge er 16 år. Det er en aldersgrense som er der for å bidra til å beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne.

Du skriver at kjæresten din har voldtatt deg. Om det er slik, er det å betrakte som et overgrep, som du ikke er ansvarlig for. Det er lett å få skyldfølelse, når du selv var full, men å tvinge andre til sex er aldri lov.  

Du er havnet i en vanskelig situasjon som du ikke skal føle deg skamfull over. Det er ikke lett for en ung jente å skulle avvise en voksen gutt, som kanskje har mye makt over deg. 

Du trenger hjelp til å få ordnet opp i situasjonen din og for å få sjekket om du er gravid. 

Jeg råder deg til å oppsøke helsesøster så snart som mulig. Hun vil kunne hjelpe deg med å sjekke om du er gravid og ellers gi deg god hjelp med hele situasjonen du er havnet i. 

Jeg legger ved noen artikler som du kan lese!

Håper du får god hjelp!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep