Hopp til hovedinnholdet

Blackout i russetida. Tror jeg blei voldtatt.

Jente 19 år
 

Spørsmål

En fest tidlig i russetiden ble jeg alt for full, så jeg blacket helt ut, kom meg ikke hjem, så en medruss tilbydde seg de andre som passet på meg mens jeg var borte, å ta med seg meg hjem, slik at jeg hadde et sted å sove. Vi hadde snakket sammens tidligere på kvelden, og jeg husker vi snakket litt seksuelt osv, og jeg husker vi snakket om å kline. Men så begynte han å bli litt ekkel, tok hendene sine inn i bh-en min, og jeg mener å huske han stakk hånden sin flere ganger ned i trusa mi, mens flere i rundt så på og fikk det med seg. Hjemme hos han husker jeg veldig lite, men jeg husker vi begynte å kline, som førte til sex. Jeg var så sliten jeg ville bare sove, men fikk ikke fred til det, og jeg husker ingenting av dette samleiet nå. Jeg husker aldri at jeg sa ja, men husker heller ikke at jeg sa nei. Også sier en kompis av meg at han jeg ble med, muligens har voldtatt meg. Hvordan går jeg frem med dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 19 år.

 

Tusen takk for din henvendelse til oss.

 

Du beskriver i mailen din til oss at du tidlig i russefeiringen ble altfor full på en fest. Du kom deg ikke hjem, men en annen russ tilbød seg å ta deg med hjem, slik at du hadde et sted å sove.

Du forteller videre at du hadde snakket med denne gutten tidligere på kvelden, at dere blant annet snakket om å kline samt andre seksuelle ting.

Du opplever så at ting blir ubehagelig da han begynner å beføle deg både på bryster og nedentil. Dette er det også andre tilstede som ser.

Hjemme hos denne gutten utvikler dette seg og fører til at dere har sex.

Du var sliten, og ville sove, men fikk ikke fred.

Du forteller nå at du ikke kan huske stort av selve samleiet, og heller ikke om du har samtykket til det.

 

Først og fremst vil vi si at det er trist for oss å lese at du hadde denne opplevelsen.

Vi forstår godt at du i etterkant synes dette er ubehagelig, og at du gjør deg opp mange tanker.

 

Det kan imidlertid være vanskelig for oss med sikkerhet å si om dette er et overgrep/en voldtekt. Nettopp fordi du selv er usikker på hva du har samtykket eller ikke til.

Og dessverre er det ofte slik at når man får i seg for mye alkohol, så blir grensene og signalene våre vanskeligere å tyde.

 

Det vi kan si med sikkerhet, er at i følge straffeloven vår, så er det ulovlig å skaffe seg sex ved å utnytte et menneske som ikke fullt ut kan redegjøre for seg selv. Det vil si dersom man sover eller er bevisstløs. I disse tilfellene har man ikke fått samtykke, og det er alvorlig.

 

Vi vil anbefale deg å snakke med noen om det du har opplevd. Er det for eksempel mulig for deg å komme i dialog med denne gutten om hva som faktisk skjedde?

Eventuelt kan helsesøster ved skolen din være en fin person å snakke med. Hun har taushetsplikt, og vil kunne veilede deg videre slik at det blir til det beste for deg.

 

Ønsker du å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er: www.incest80057000.no.

 

Legger til slutt ved et par linker som kan være fine for deg å lese:

 

www.ung.no/overgrep/

 

www.ung.no/IKKEGREIT/Festrelatert-voldtekt/3990_Var_det_en_voldtekt.html

 

Vi ønsker deg med dette masse lykke til!

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg, her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

- Hadde sex med noen som sov

Jente sover i seng (colourbox.com)

Jeg ble med en jente hjem fra byen forrige helg. Begge var ganske fulle, og vi lå sammen. Hun var like mye med på det som meg og tok masse initiativ, men jeg er ikke helt sikker på om hun var våken hele tiden mens vi holdt på. Nå har hun anmeldt meg for voldtekt. Jeg husker ikke alt som skjedde, men er veldig redd nå. Kan jeg straffes for at vi lå sammen?

Les mer

Var det en voldtekt?

På fest #ikkegreit / ung.no

Jeg husker ikke noe av det som skjedde, men jeg er redd for at jeg har blitt utsatt for en voldtekt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep