Hopp til hovedinnholdet

Bestevenninnen min har det vanskelig. Hun bor med moren sin, og hun blir slått. Moren hennes sier at hun ikke vil ha henne og truer med og gi henne til barnevernet.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, bestevenninnen min har det vanskelig. Hun bor med moren sin, og hun blir slått. Moren hennes sier at hun ikkr vil ha henne og truer med og gi henne til barnevernet. Jeg merker at dette påvirker henne. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for og hjelpe eller hva jeg skal si når hun sier til meg hva som skjer. Jeg prøver og være mye med henne, ta henne med på ting og at hun overnatter hos meg. Jeg trenger hjelp til hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

Jeg tenker at du må snakke med noen voksne som du stoler på, for eksempel helsesøster eller en lærer på skolen. Jeg tenker at denne situasjonen må meldes til barneverntjenesten på hjemstedet deres. Du kan selvsagt også ta kontakt direkte med barneverntjenesten.  Jeg forstår at dette er vanskelig for deg, men å kontakte barnevernet betyr ikke at din venninne skal plasseres utenfor hjemmet. Barneverntjenesten sin hovedoppgave er å hjelpe barn og familier, ikke at barn skal plasseres utenfor hjemmet. Jeg vet jo ikke hvordan din venninne vil reagere på dette, men det er viktig både din venninne og hennes mor får hjelp slik at mor forstår at det ikke er lov å slå barn. Du kan jo også be om time hos barnevernet og bli med din venninne for å støtte og hjelpe henne. Hvis du har behov for å snakke mer om dette med en voksen kan du ringe 116 111. Det er gratis å ringe, du kan være anonym og du vil få snakke med sosialarbeidere med lang erfaring.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit