Hopp til hovedinnholdet

HATER PAPPA

Jente 13 år
 

Spørsmål

HATER PAPPA HAN TAR P MEG HELETIDEN, JEG TREKKER MEG UNNA. HAN KOMMER NÆRMERE OG HVIS JEG TREKKER MEG MER UNNA FA BLIR HAN FADER MEG SUR FOR AT HAN IKKE FOR TA P MEG. DET ER MIN KROPP. HVIS NOE ER UBEHAGELIG KAN HAN IKKE TVINGE SEG P MEG HJELP!!!! HATER HAN HVA SKAL JEG GJRE HAN ER GRUNNEN TIL AT JEG SNART TAR LIVET AV MEG GREIER FAEN IKKE MER HATER HAN.!!!!!!!!! HAN HAR HOLDT P SONN LENGE OG BLIR ALDRI BEDRE MEN TØRR IKKE SI FRA TIL NOEN HJELP KAN IKKE BO MED DEN DUMME MANNEN DØR HELLER ENN OG HOLDE UT MED DET STØGGE SYNET!!!!!!!!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hva du utsettes for hjemme av faren din. Det er ikke greit det han gjør mot deg! Derfor er det fint at du sier det til oss!

Det er din kropp og du kan bestemme over den. Faren din skal ikke tråkke over dine grenser men skal respektere dem. Du gjør helt riktig i å si fra og trekke deg unna.

Likevel så kan det virke som om faren din ikke lar deg være i fred.

Det er helt normalt at man blir sint når man føler seg truet og ikke respektert.

Mitt beste råd til deg er å snakke med noen om hvordan du har det hjemme og hva du blir utsatt for.

Jeg forstår at det er vanskelig for deg å fortelle det til noen men for at du skal få det bedre hjemme må noen få vite hva han gjør mot deg.

Det er ikke din skyld!

Hva kan du gjøre?

Har du noen voksne du kan snakke med? Du kan snakke med helsesøster på skolen din.  Hun kan hjelpe deg med hva du kan gjøre videre.

Du kan kontakte Barnevernet og fortelle hva du opplever.

Du kan ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111. De kan også gi deg gode råd for hva du kan gjøre.

Du fortjener ikke og ha det vondt og å ha det utrygt i ditt eget hjem. Dette kan gjøres noe med og det er viktig at du sier fra til noen! Du trenger ikke ha det slik!

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart!

God klem til deg!

 

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Har du opplevd seksuelle overgrep?

Gutt holder telefon (www.colourbox.com)

Har du opplevd uønsket berøring eller seksuelle overgrep? Føler du deg alene om det du har opplevd? Både gutter og jenter kan utsettes for overgrep.

Ringer du Alarmtelefonen på 116 111 eller hjelpetelefonen på 800 57000 får du snakke med noen som forstår og kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep