Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble seksuelt krenket og trakassert av en noen guttevenner for et års tid sine, noe som plager meg i dag. Er det for seint å tenke på dette nå?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. For et år siden skjedde det noe jeg ikke er helt sikker på om var greit. Altså jeg føler meg utrolig krenket, og jeg blir kvalm av å tenke på det. Jeg, en gutt jeg holdt på med, og en kompis av meg stod ute i en gang og snakket. Helt uten videre dro de meg inn på en do, skrudde av lyset, satt meg ned på doen og begynte å klå på meg. Tok meg på lårene, i skrittet, og puppene. Jeg fikk panikk, og lo, men jeg ba dem slutte. De tok meg selvfølgelig ikke seriøst. Jeg reiste meg og prøvde å gå ut, men da holdt han ene på låsen, og kompisen min greip meg på ræven. Etterhvert slapp de meg ut og jeg styrtet inn på klasserommet. Hele minnet er litt tåkete, og en stund glemte jeg det. Og jeg ble sammen med fyren jeg den gang holdt på med, rett etter dette skjedde. Og i det forholdet brukte han meg, og trakasserte meg. Jeg skjønte ikke hvor ille dette var, jeg tror jeg var smigret for at noen likte kroppen min (var ekstremt usikker den tiden).... er det for seint å tenke på dette nå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til ung.no!

Det er ikke for seint å tenke på det du har opplevd, til tross for at det er gått en tid.

Det du opplevde med disse guttene var ikke greit, og slik du beskriver det, kan det betegnes som et en seksuell krenkelse og et overgrep.

Det er viktig at du får snakket med noen om det du har opplevd, slik at du får bearbeidet hendelsen og lagt det bak deg.

Kan du snakke med foreldrene dine, slik at de kan hjelpe deg?

Ellers vil jeg anbefale deg å snakke med helsesøster. Hun har taushetsplikt og er vant til å snakke med ungdommer som opplever vanskelige følelsesmessige ting.

Hun kan også hjelpe deg å sjekke ut med politiet, om hva de råder til i slike situasjoner. Politiet er flinke på å hjelpe unge som har slike opplevelser.

De kan hjelpe deg til å få snakket ut med disse guttene, om du ønsker det, slik at de får en mulighet til å beklage hendelsen og forstå at det de har gjort mot deg er helt uakseptabelt og ikke lov.

De bør også lære av hva de har gjort og påført deg.

Jeg legger ved noen artikler under som kan være nyttig å lese.

Håper du får god hjelp.

Lykke til!

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse