Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min blir slått av moren sin. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg og en venninne har et spørsmål. Vi har en bestevenninne, vi går vidregående første år. Venninnen vår har en veldig streng og religiøs familie, vi tenkte ikke så my på dette i starten, helt til vi lærte at moren hennes og hun ville komme i krangler hele tiden der hu ville blitt kalt hore, bitch osv. Hun vil etter disse kranglene veldig ofte ha selvmordstanker eller være veldig deprimert. Vi ville ofte gå til helsesøster om dette, men fikk bare beskjed av henne at hun ville ikke at vil skulle det, etter dette har det bare blitt være og være... Det ble en pause (som vi har hørt) helt til nå, da hun i helgen sendte melding om at moren og hun hadde had en stor krangel og at moren hennes hadde slått henne... hun sa også at alle søskene hadde gått i mot henne på grunn av moren. Dagen etter kom hun utslitt på skolen og hadde blåmerker på kroppen. Vi vet ikke lengre va vi skal gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Snakk med venninnen din at det å bli slått og kalt hore er mishandling. Venninnen din må søke hjelp til å komme vekk fra mishandlingen. Ring alarmtelefonen, snakk med en voksen som kan hjelpe henne eller ta kontakt med barnevernet.

Moren til venninnen din må få hjelp til å bli en god foreldre. Vil hun ikke det, så kan hun ikke ha ansvar barn. Det å slå barn og skrike hore til barne sitt er straffbart.

Snakk med en voksenperson som kan hjelpe dere! 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

- Slår og truer andre

Gutt slår (colourbox.com)

Slår eller truer du andre? Hvis du innrømmer at du har et voldsproblem, er du nærmere en løsning. Ønsker du hjelp til å slutte å slå? Det finnes et hjelpeapparat for deg.

Les mer

Foreldre som er sinte og voldelige

Jente holder seg for øra (colourbox.com)

Sinne og vold er alltid den som er sint og agressiv sitt ansvar. Det er aldri barnas ansvar at foreldre blir så sinte at de mister kontroll over seg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie