Hopp til hovedinnholdet

Snakket med en mann på nettet som presset meg til å bli kåt og ikke slutte

Jente
 

Spørsmål

Jeg fikk beskjed av en mann om og bli kåt. Jeg ville ikke det men ble presset til det. Vi snakka på nettet. Jeg ble kåt og følte at jeg måtte slutte. Så jeg gjorde det. Også sa jeg at jeg måtte legge meg og at det gjorde vondt. Og da sa han: Det bra at det gjør vondt og ikke gå. Jeg følte dette var vold. Går det an og snakke med noen sånn som de nummerene man kan snakke med hvis man har det vanskelig?? Hva var nummerene igjen?? 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig bra at du tar kontakt når du har opplevd dette.  Denne mannen har gjort noe som ikke er greit.  Ingen har lov til å presse noen på denne måten.  Den du snakket med på nettet, er en som gjør noe som er helt forbudt. 

Det er veldig viktig at du prater med noen om dette, for det er ikke greit å gå med alene.  Under finner du nummerne til alarmtelefonen og til hjelpetelefonen.  Dit kan du ringe om dette.  Du kan også prate med helsesøster på skolen din.

Jeg håper også at du kan prate med foreldre om dette.  Det kan være godt å få deres hjelp når noen har utsatt deg for noe slikt.  Det du har opplevd bør også varsles til politiet slik at han som presset deg blir stoppet.  I artikkelen som forteller om hvordan du tipser politiet, ser du hvordan du kan varsle om dette via nettet.  

Takk for at du nå sier ifra og også ber om mer hjelp.  Det er lurt!  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva kan du snakke med hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte om

hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte

Hjelpetelefonen er for seksuelt misbrukte gutter og jenter, eller de som kjenner noen som har opplevd seksuelt overgrep. Ring 800 57 000. Du trenger ikke å si så mye, men de er der for deg som vil prate, og få hjelp og råd.

Les mer

Sett noe ulovlig på nett? Tips politiet!

Tips politiet

Har du sett noe ulovlig eller blitt utsatt for noe ubehagelig på nettet? Tips politiet.

Les mer

Har du opplevd seksuelle overgrep?

Gutt holder telefon (www.colourbox.com)

Har du opplevd uønsket berøring eller seksuelle overgrep? Føler du deg alene om det du har opplevd? Både gutter og jenter kan utsettes for overgrep.

Ringer du Alarmtelefonen på 116 111 eller hjelpetelefonen på 800 57000 får du snakke med noen som forstår og kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep