Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for katten til venninna mi

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er litt bekymret for katten til venninna mi. Jeg lurer derfor på om det er noen regler for hvordan en katt skal ha det. Venninna mi bor alene i en leilighet, og har nylig fått en katt. Det er vanligvis folk i leiligheten, og tidligere har folk som har besøkt leiligheten blåst hasj på den, selvom det er en stund siden og det ikke har skjedd på lenge føler jeg ikke at det er greit. Det er selvfølgelig ikke bare det. Leiligheten er i byen, og jeg tror ikke den går gå ut noe særlig, har hvertfall aldri sett st den har fått gå ut. Den har også store floker over hele seg, og den har mistet mye pels pga flokene, når man koser den merker man at det er store klumper overalt, altså flokene. Venninna mi hadde også dratt en helg til Oslo, og katten hadde vært alene i leiligheten uten mat. Jeg syntes ikke at det er greit, og vil bare høre om bekymringen min er verdt det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du har omsorg for dyr. Når jeg leser det du skriver er jeg enig med deg i at du har god grunn til å være bekymret. Det er kanskje alle de tingene tilsammen som gjør situasjonen ekstra ugrei for katten. Er det noen som kan passe katten for henne når hun er bortreist? Har hun prøvd å stelle pelsen? 

Det finnes en lov om dyrehold som skal beskytte dyr mot vannskjøtsel i Norge. Men det er lite kontroll med om loven følges av dem som har ansvar for dyr. Mattilsynet er offentlig tilsynsorgan for dyr og dyrehold, og har plikt til å sjekke tips om dyremishandling. Du kan eventuelt vurdere å sende inn en anonym bekymring dit. Les mer her.

Fortsett å bry deg om dyr. Det er en god egenskap. Se også vedlagt artikkel.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dyremishandling

Hund (colourbox.com)

Mange dyr lider – enten fordi de ikke blir tatt ordentlig vare på, eller fordi mennesker med vilje piner dem. Hva sier loven om dyremishandling, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit