Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at jeg har sendt nudes til en gutt

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! For kanskje 1mnd siden begynte jeg å snakket med en gutt som jeg har snakket med før. Plutselig sendte han er dickpic osv..senere spurte han om jeg kunne sende nudes. Også sa jeg nei og da skrev han at jeg har gjort det før, så det går bra. Nå har det sikkert gått 2mnd siden sist vi snakka, men nå begynner jeg å få en redsel og en klump i magen på om jeg faktisk har sendt det.. tenker på det hver eneste dag og vet ikke hva jeg skal gjøre. Tror du det er sant? Eller tror du han skrev det for at han skulle få et bilde? Men hvis jeg har gjort det, er jeg redd han har bilde på tlf eller IPaden sin.. Takk for svar!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 15 år!

Aller først vil jeg si beklager for at det har tatt litt tid å få svar fra oss!

Jeg forstår at du er både engstelig og stresset for at du har sendt nudes til denne gutten og at det skal skje noe med det bildet. 

Det er supert at du sa nei til å sende nudes! Dersom du ikke vil sende nudes så skal du ikke gjøre det. 

Bare du vet om du har sendt nudes til han. Dersom du har sendt nudes til noen før er det kanskje vanskelig å huske hvem man har sendt til. Jeg kan ikke si noe om jeg tror det er sant at du har sendt det tidligere eller ikke. Men det kan godt være at han sier det bare for å lure deg til å sende flere. Det er uansett ikke greit å be om nudes eller presse noen til å sende nudes. 

Hvis det er slik at denne gutten har nudes eller andre bilder av deg på telefonen eller iPaden sin, så kan du be han om å slette det. Hvis han ikke gjør det kan du anmelde det. Men da må du jo vite at han faktisk har bilder.

Du skriver at gutten sendte deg dickpicks. Det er faktisk ikke lov å sende slike bilder til noen som ikke har bedt om det, og det kan anmeldes. Du bør hvert fall si ifra til gutten om at det ikke er greit å sende slike bilder når du ikke har bedt om det. 

Hvis du synes dette er vanskelig å håndtere er det lurt å snakke med noen om det. Du kan fortelle det til foreldrene dine eller til en annen voksen du stoler på. Kanskje kan helsesøster på skolen være til god hjelp. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det lov å sende dickpics?

Jente ser på mobilen på senga og ser sjokkert ut (colourbox.com)

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt holder i mobiltelefon i senga (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit