Hopp til hovedinnholdet

Trusler, nakenbilder. Snakke med foreldre? Anmelde til politiet?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg og vennene mine var på overnatting 2017sommeren. Det var en random dude som snakket med oss. Den personen sendte bilde av seg selv, det var ei jente. jenta spurte om vi kunne sende nakne bilder av oss, så tenkte vi at den personen var også jente så vi skulle lissom "tulle litt". Etter den dagen var det en annen person som adda oss på snapchatt. Den mannen sendte video av seg selv runke mens han så på bildene våres. Vi ble så redde og jeg ville melde alt det som skjedde til politiet men vennene mine sa nei fordi de var alt for redd at folk skulle vite hva vi gjorde. De to folka truet oss med at hvis vi ikke sender mer bilder skal de legge det ut. vi blokka dem. Og akkurat nå for 4 timer siden adda den samme personen meg, jeg visste ikke at det var han. han truet meg igjen. Og nå, er jeg usikker på om jeg skal melde det her til politiet eller ikke. Jeg er redd for å snakke alt om det her med foreldrene mine. hva skal jeg gjøre? jeg vil ikke at noen andre skal gå gjennom det her også

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar på henvendelsen din. Det er bra at du søker tips og råd for å komme deg ut av en vanskelig situasjon med bildedeling på sosiale medier. Du er ansvarsfull og modig som også klarer å tenke at du vil bidra til at andre slipper å oppleve det samme som dere.

Jeg synes du bør snakke med en voksen om dette. Få gjerne hjelp av en voksen til å snakke med politiet. Politiet bør få informasjon om de to folka som oppfører seg ugreit mot unge jenter på nettet. Voksne menn som gjør sånt vet hvordan de skal få unge jenter til å sende dem det de vil ha. Man blir på en måte lurt til å gjøre noe man ikke vil. 

Dere trenger ikke skamme dere. Snakk med foreldrene deres eller en annen voksen dere er trygge på og har tillit til. Helsesøster på skolen for eksempel. Helsesøster kan hjelpe dere med å snakke med foreldrene dine for eksempel. Se også vedlagte artikler. 

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det lov å sende dickpics?

Jente ser på mobilen på senga og ser sjokkert ut (colourbox.com)

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt holder i mobiltelefon i senga (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit