Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir presset til å sende bilder og får uønskede dickpics

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år og har en gutt på 16/17 år som spør om bilder av rumpa mi og pupper og jeg sier at jeg ikke vil men han sier at jeg må og jeg sier alt mulig for å slippe å sende men han sender bilder av tisse sin og jeg synes de er ubehagelig håper dere kan hjelpe meg så fort som mulig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Kjære deg! Dette er virkelig ikke greit. 

Gutten har ingen rett til å presse deg til å sende bilder. Faktisk så er dette ulovlig. Du regnes i følge norsk lov som barn frem til du blir 18 år og dersom han spør etter nakenbilder av deg så regnes dette som barneporno.

Det er ikke lov å presse noen til å sende eller til å ha denne typen bilder. Så du kan si til at du vil anmelde han til politiet dersom han spør igjen. 

Det er heller ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet sitt til noen om ikke har bedt om det, eller ønsker det. Dette er også straffbart og kan regnes som en seksuell krenkelse. Du har derfor også mulighet til å anmelde han for dette. 

Du kan screenshotte chatter og bilder han sender deg å bruke som bevis til politiet. Det er dessuten lurt å fortelle dette til en voksen du stoler på slik at du slipper å stå i dette alene. De hjemme vil som regel alltid det beste for deg og kan støtte deg og hjelpe deg når du sier ifra til gutten og dersom du velger å anmelde. 

Jeg legger ved noen artikler som er lure å lese igjennom <3

Ikke la denne gutten presse deg til noe du ikke vil! Jeg heier på deg!

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente ser på mobilen sin og er lei seg (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Er det lov å sende dickpics?

Jente ser på mobilen på senga og ser sjokkert ut (colourbox.com)

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Gutt med bukse og boxershorts på knærne (colourbox.com)

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt holder i mobiltelefon i senga (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep