Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tenkt på hvorfor det eksisterer så mange dumme mennesker?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg har i lang periode tenkt over hvordan det eksisterer så mange dumme mennesker, får faktisk lyst til å drepe meg selv, mangelen på kunnskap hos disse menneskene er helt utenom jordisk. F.eks. hvordan kan noen tro at det finnes flere enn to kjønn? Feminister er blant de dummeste som faktisk tror at det fortsatt ikke er likestilling, folk som tror abort er greit er tilbakestående, eller folk som har politiske meninger uten å grei å begrunne dem faller også inn i kategorien som tilbakestående. De driver meg helt gale!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det og hva du tenker.

Det høres ut som at det plager deg at noen tenker annerledes enn deg og at du av den grunn får lyst til å drepe deg selv. Jeg har full forståelse for at man kan bli provosert når noen tenker annerledes enn oss selv om det egentlig kan være sundt med mange meninger.

Jeg er usikker på om jeg helt forstår hva du spør etter.

Jeg vil råde deg til å snakke med noen du har rundt deg om dine tanker og meninger og hvordan de påvirker deg. Det kan være helsesøster, en lærer eller andre i ditt nettverk.

Ved å diskutere og argumentere kan man få frem flere perspektiver.

Legger også ved noen artikler til deg.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit