Hopp til hovedinnholdet

Kan politiet finne ut hva du sender via snapchat?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei kan politiet finne ut hva du sender via Snapchat for eksempel et nakenbilde da er det ulovlig men politiet har vel ikke ressurser til og ta en enkelt person

Besvart 25.11.2018 13:33
 

Svar
Hei

Det er ikke slik at politiet sitter og overvåker alle snapchatkontoer, men dersom man først er blitt anmeldt for et straffbart forhold, så har politiet gode metoder for å gjenopprette slettet materiale osv. i forbindelse med etterforskningen. 

Du skriver at det er ulovlig å sende nakenbilder. Dette må modereres litt. I utgangspunktet er det helt lovlig å sende nakenbilder av seg selv, men i visse situasjoner vil det være ulovlig. F.eks. så er det ikke lov å sende nakenbilder til personer under 16 år, dette vil være i strid med straffeloven § 305 (Seksuelt krenkende atferd mv. overfor barn under 16 år). Det er heller ikke lov til å sende nakenbilder til noen som ikke ønsker det. 

Det er derimot alltid ulovlig å videresende nakenbilder av andre personer, hvis man ikke har samtykke til dette fra den som er på bildet. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Er det lov å sende dickpics?

Jente ser på mobilen på senga og ser sjokkert ut (colourbox.com)

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer

Har du delt nakenbilder av andre?

Tre ungdommer sitter i trappa og ser på mobilene sine (colourbox.com)

Har du videresendt et bilde som bare var ment til deg, og skjønt at det ikke var en ok ting å gjøre? Her er noen tips til hvordan du kan rydde opp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett