Hopp til hovedinnholdet

En gutt hadde sex med meg mens jeg hadde blacket ut. Var det overgrep?

Jente 16 år
 

Spørsmål

i helgen ble jeg med en av bestekompisene mine på fest, vi koste oss og hadde det gøy. han hadde med seg en av sine kompiser, han var veldig "på" meg. men jeg trakk meg alltid unna. ting gikk ut av styr og jeg ble veldig dårlig. jeg pæsa ut ett par ganger. min kompis og hans kompis skulle følge meg hjem. det endte opp med at min kompis bare dro fra oss og jeg viste ikke hva som skjedde i det hele tatt, jeg var ikke til stedet. jeg blacket ut og våknet av at jeg lå i en seng med kompisen til min bestekompis. han hadde hatt sex med meg uten at jeg viste det. jeg fikk helt panikk og reiste meg opp og løp ut. jeg har kjæreste i tilegg. jeg tok taxi hjem midt på natta. føler meg så skitten og ekkel. vet ikke hva jeg skal gjøre, trodde aldri dette skulle skje med meg. har jeg værrt utro?? har følelsen at jeg har blitt voldtatt siden jeg ikke ville dette i det heletatt. hjelp meg. hva skal jeg gjøre. han var 21 år gammel. er dette min feil? har han forgrepet seg på meg?

Besvart 09.12.2018 14:36
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Huff, stakkars deg, og beklager så mye at vi ikke svarte på spørsmålet ditt tidligere. Jeg forstår at du er fortvilet og føler deg skitten og ekkel. Det er helt normale følelser når man har vært utsatt for en voldtekt, for det er voldtekt dette er.

Dette er ikke din skyld og du har ikke vært utro. Det du skal gjøre nå er å ta kontakt med overgrepsmottaket der du bor. Bare google overgrepsmottak og din kommune, så får du opp nummeret du skal ringe. 

De på overgrepsmottaket har truffet mange jenter som har opplevd det samme som deg. De vil hjelpe deg videre. De vil ikke se på deg på noen negativ måte, og de vil ikke tenke at dette er din skyld. Det er kun en person som har skyld her, og det er gutten på 21 år som hadde sex med deg. 

Se denne filmen fra overgrepsmottaket i Østfold, så forstår du at du ikke er alene om dette. 

Jeg håper du tar kontakt så raskt som mulig. Jeg ønsker deg masse lykke til <3

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep