Hopp til hovedinnholdet

Voldtatt og gravid

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. han bare tok meg, og ja han gjorde det. og nå er jeg gravid. og nå vil han voldta meg om og om igjen. Hva gjør jeg?

Besvart 10.12.2018 19:37
 

Svar
Hei

Dette du beskriver er ikke greit. Bra du tar kontakt og søker råd. Jeg vil gjerne hjelpe. deg. Det jeg kan gjøre er å gi deg tips til voksne du kan snakke med.

Snakk gjerne med helsesøster på skolen eller ved helsestasjon for ungdom. Da får du hjelp til hva du kan gjøre med graviditeten. Helsesøster kan også hjelpe deg i kontakt med andre hjelpere. Det er ulovlig og straffbart å voldta. Hvor gammel er han som voldtar deg? Du er under den seksuelle lavalder. Hvis han du har hatt sex med er over 15 år, så er det også straffbart av han å ha sex med deg selv om det hadde vært frivillig. Du burde få muligheten til å komme til et barnehus og forklare hva du har opplevd. Så kan politiet hjelpe til å stoppe det vonde som skjer. Du kan hjelpe deg selv og andre hvis du tør å snakke med en voksen om dette.

Hvis du ikke vet hvordan du kan komme i kontakt med helsesøster bør du snakke med en annen voksen du stoler på og har tillit til. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge: telefonnummer 116111. Åpent kl. 15:00 - 08:00 (når barneverntjenesten har stengt). Døgnåpen telefon i helgene.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet